Nous vermuts amb "ànima de vi" del xef Artur Martínez & el celler Can Morral

De cadascuna de les dues noves referències de vermut, blanc i vermell, s'han produït només 400 ampolles que es podran adquirir al celler i a algunes botigues especialitzades

| 16/05/2023 a les 08:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Can Morral, Artur Martínez
Imatge il·lustrativa
El restaurant AÜRT va acollir la presentació oficial dels nous vermuts creats pel xef, Artur Martínez, juntament amb el Celler Can Morral d'Abrera (Barcelona).

Aquests nous vermuts neixen amb la voluntat d'aportar al mercat una visió més fresca, vínica i complexa que no pas la que aporten els tradicionals, caracteritzats principalment per la seva densitat i potència. Els dos nous vermut surten al mercat amb menys de 15 graus, amb tarannà i ànima de vins. Aquesta producció limitada es podrà adquirir directament des del celler, a algunes botigues especialitzades ia través d'una distribuïdora de Barcelona. Estan elaborats amb base de garnatxa del Montsant, macerada amb 20 botànics naturals entre cítrics, herbes, arrels, flors i espècies.

Destaquen el donzell (amb la seva característica amargor), la llimona, la taronja, la genciana, la flor de saüc, la flor de taronger, l'herbaluïsa, el gingebre o la sàlvia. Tot i compartir-ne la gran majoria, tant el vermut blanc com el vermell incorporen alguns específics. La intenció dels seus elaboradors és que a partir de la propera producció s'utilitzin vins de la pròpia finca.

El resultat són dos vins aromatitzats de producció molt limitada –400 ampolles de blanc i 400 de vermell–. S'inicien amb una llarga maceració dels botànics en alcohol vínic i un assemblatge final amb sucre ecològic i els seus vins. Passen després un llarg període d'estabilització en dipòsits d'acer inoxidable.

A diferència de la majoria dels vermuts tradicionals que s'envelleixen en fusta, tant el xef Artur Martínez com la família Morral van voler apostar en aquest cas per una criança neutra per tal de no emmascarar els atributs aromàtics del vi ni els seus condiments naturals.
 


Xavier Morral i Artur Martínez


Artur Martínez i el celler Can Morral del Molí

La relació del cuiner amb la família Morral neix el 2008, quan Artur Martínez inicia la seva ferma aposta per incorporar la identitat territorial al seu ideari gastronòmic.

El xef decideix llavors investigar i recuperar el patrimoni gastronòmic comarcal per aportar valor afegit a la cuina, iniciant diversos projectes amb productors locals. En la voluntat d'oferir vins del Vallès Occidental a la carta de restaurant Capritx de Terrassa, visita la finca de Can Morral del Molí, ubicada entre les poblacions d'Abrera, Martorell i Ullastrell, on coneix Xavier Morral.

El 2011, amb l'assessorament tècnic dels enòlegs Toni Carbó i Ramón Jané del celler Mas Candí (Avinyonet del Penedès), van presentar Martialis 2010: una limitadíssima producció de Macabeu envellit en roure, a la qual se sumaria després Martialis Vermell (Sumoll i Xarel·lo).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
Imatge il·lustrativa
Grup Freixenet, entre les 100 millors empreses per treballar a Espanya, segons la llista anual publicada per Forbes.
Imatge il·lustrativa
Temps de Vi
Vins, gastronomia i música seran els protagonistes a aprtir del 8 de juny a Vilanova