En el mercat hi ha més de 50 varietats d'alvocat. Repassem algunes de les més conegudes i fàcils de trobar a Catalunya.
Hass
El més popular i el que més es produeix al nostre país. Cada fruit té un pes aproximat de 200 grams, és rodó, amb la pell fosca i rugosa i amb la polpa d'un color verd intens.
Red
També molt popular. És el més rodó de tots. Pesa uns 500 grams, la pell és verda i força i llisa i la polpa és de color groguenc i suau.
Fort
Es tracta del típic alvocat amb forma de pera i pell verda, suau i brillant. La carn d'aquest alvocat és suau, verdosa i mantegosa.
Light
Dels que menys percentatge de greix té, ja que és aproximadament d'un 10% davant del 17% de les altres varietats. La gran diferència d'aquest alvocat és que la textura de la polpa és menys cremosa.
Bacon
Té una forma semblant a la del Fort però més gran, ja que pot pesar fins a 500 grams. La seva pell també és verda, llisa i brillant, i la llavor ocupa gran part de l'interior d'aquest alvocat.