​"Deja todo o deja el vino", de Santiago Rivas

Editorial Muddy waters Books

| 08/05/2023 a les 08:14h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Santiago Rivas, Deja todo o deja el vino
Imatge il·lustrativa
Santiago Rivas va aparèixer públicament en el món del vi cap als volts  del 2016 creant uns vídeos de curt format a youtube – menys de 2 minuts – on parlava d’una ampolla. En aquests vídeos parlava de tot i gairebé gens del vi, però va establir una comunicació vínica diferent, gens habitual, divertida, que a vegades podria semblar irreverent, però que feia arribar el vi d’una manera totalment diferent. L’èxit d’aquests primers vídeos, li va obrir les portes a una manera de comunicar  el vi que fins aleshores se centrava a explicar d’una forma poc atractiva els vins de què se’n publicaven ressenyes.

Santiago Rivas treballava en el sector de la banca com a analista de riscos, vivint en una posició econòmica solvent i relaxada. Però a finals del 2022 va deixar la feina i es va llençar de cap a la comunicació del vi, ja fos col·laborant en l’organització d’esdeveniments, dirigint tastos o escrivint en diferents revistes del sector i en publicacions lifestyle.
 

En aquest llibre veureu com ell entén el vi, com ha arribat a algunes conclusions i descobrireu que, abans d’obrir la boca, el que ha fet és tastar molt i moltes ampolles, i això l’ha portat a tenir una visió sòlida i molt clara (i personal) del panorama vínic mundial.

El llibre és de lectura fàcil, fugint de tecnicismes, amb un llenguatge amè, proper,  navegant entre la sàtira i el cinisme ben entès, explicant conceptes que ell ha introduït al sector: winestar, fresqueo, atlanticismo, vulcanismo, socairismo...

En el llibre trobareu un llistat de quines són les ampolles que l’han marcat, una descripció dels  tipus de “bodeguers” que podem trobar, un resum de les catedrals del vi (llocs on anar a prendre vins) de la península Ibèrica, i en el capítol dedicat als amants del vi, podreu saber quin tipus de winelover sou.

M’ha dit que ja prepara el següent volum on hi haurà un apartat dedicat als “influencers”.    
Riurem.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Lectura poc recomanable
Anònim, 18/05/2023 a les 16:06
+0
-0
Llibre dolent, dolent, dolent.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera | Jordi Bes Lozano
Jordi Bes Lozano
El Penedès acull aquest juny dues fires on participen un centenar de cellers en total amb l'elaboració de vins de mínima intervenció en comú
Imatge il·lustrativa
​Vinow culmina la primera ronda d'inversió de 300.000 euros i preveu facturar entre 8 i 10 milions d'euros el primer any complet d'operacions.
Imatge il·lustrativa
Les plaques permetran produir un 25% de l'energia necessària al llarg d'un any a les instal·lacions