societat

Dabiz Muñoz anuncia que inclourà semen de peix globus en els seus plats

El propietari de Diverxo ha tastat el líquid i estudia incorporar-lo com un ingredient més

​Maridatge: Bacallà a la manresana amb un picapoll blanc

, Barcelona | 05/05/2023 a les 08:21h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Daviz Muñoz, shirako, Diverxo, semen de peix globus, Dabiz Muñoz
Dabiz Muñoz, en una imatge d'arxiu
Dabiz Muñoz, en una imatge d'arxiu | Europa Press
El xef d'alta cuina i millor cuiner del món durant dos anys consecutius, Dabiz Muñoz, es planteja incloure als seus plats del restaurant Diverxo un ingredient curiós. Es tracta del shirako, substància que s'obté del peix globus i és considerat un exquisitesa dins de la gastronomia japonesa. El cuiner basc l'ha catalogat de "sabor indescriptible" en el seu primer tast durant una visita al restaurant del xef Hiro Sato.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dabiz Muñoz (@dabizdiverxo)


Segons Muñoz, el líquid té una propietat que el fa encaixar ingredients, per aquest motiu, no descarta incorporar-lo en diferents plats. Però, el xef basc, no seria el primer cuiner a introduir el semen de peix a la cuina europea, alguns restaurants a Sicília ja han experimentat amb l'ingredient combinant-lo amb la pasta.

Cal recordar que Muñoz és un prestigiós i conegut xef arreu del món, de fet, el 2022 va ser guardonat com el millor cuiner del món en els Best Chef Award. La inclusió del semen del peix globus, per tant, seria una demostració més de la seva creativitat i capacitat per experimentar amb diferents ingredients provinents d'incomptables indrets. Encara que per a molts pugui sobtar, el xef sempre ha deixat clar la seva tendència a oferir noves experiències als comensals dels seus restaurants.

Tot i que es tracti d'una proposta, Muñoz ja ha començat a experimentar amb el shirako per estar a l'avantguarda del que podria ser una tendència gastronòmica. El desenvolupament dels seus nous plats es podran gaudir en el nou restaurant a Madrid

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera | Jordi Bes Lozano
Jordi Bes Lozano
El Penedès acull aquest juny dues fires on participen un centenar de cellers en total amb l'elaboració de vins de mínima intervenció en comú
Imatge il·lustrativa
​Vinow culmina la primera ronda d'inversió de 300.000 euros i preveu facturar entre 8 i 10 milions d'euros el primer any complet d'operacions.
Imatge il·lustrativa
Les plaques permetran produir un 25% de l'energia necessària al llarg d'un any a les instal·lacions