Alta Alella inverteix 2,5 milions d’euros en vinyes

El celler augmenta un 52% la facturació global passant dels 3,3 milions d’euros l’any 2018 als 5 milions d’euros el 2022

Tot a punt per a celebrar una "Primavera" amb Cava

| 27/04/2023 a les 07:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Mireia Pujol-Busquets, Alta Alella
Imatge de la finca amb vistes al mar on s’aprecia el celler, la vinya i la casa modernista Can Genís
Imatge de la finca amb vistes al mar on s’aprecia el celler, la vinya i la casa modernista Can Genís | Alta Alella
Alta Alella ha anunciat una inversió de 2,5 milions d’euros destinats principalment a l’adquisició de noves hectàrees de vinya a Alella-Tiana, a més d’instal·lacions tècniques i eines per preservar la vinya. “El que més m’emociona és que els meus pares van començar amb una sola hectàrea el 1991 i l’any 2024 comptarem amb 70 hectàrees. Podríem haver escollit un altre model de negoci basat en el volum, però el nostre camí era i és apostar per la terra, les vinyes, i liderar i controlar tot el procés d’elaboració del vi”, assenyala la Mireia Pujol-Busquets, copropietària i segona generació del celler.
 
Aquesta inversió arriba després d’anys de creixement i consolidació de la marca. La Família Pujol-Busquets ha anunciat un augment del 52% de la seva facturació en només cinc anys. Ha passat de 3,3 milions d’euros el 2018 a 5 milions el 2022. Les vendes nacionals representen un 55% (amb Catalunya, Balears, País Basc, Comunitat Valenciana, Andalusia i Madrid principalment), i l’exportació un 45% (amb el Canadà –Quebec, els Estats Units, Alemanya i Finlàndia com a mercats internacionals capdavanters).
 
Territori i sostenibilitat
La inversió en noves plantacions de vinyes significa un impacte molt positiu per l’ecosistema a la zona periurbana de Barcelona i contribueix a ordenar el territori, aportant valor paisatgístic, a més d’actuar com a tallafocs. El celler treballa amb parcel·les petites que respecten al màxim l’orografia del territori, mantenint les zones de bosc entre vinyes. Això potencia la biodiversitat, prevé l’aparició de plagues i l’erosió del sòl, i repercuteix positivament a la qualitat del vi, ja que “plantem les varietats que millor s’adapten en cada parcel·la del terreny perquè expressin al màxim el seu potencial i singularitat, tenint en compte la distància i l’altura respecte al nivell del mar, i l’orientació respecte al Sol”, explica la Mireia. 
 


Plantació de nova vinya. Foto: Alta Alella

 
“Un celler és un projecte a llarg termini, i perquè les futures generacions puguin gaudir dels beneficis de la terra, cal cuidar-la ara”, diu la Mireia. Ja en el 1999, Alta Alella iniciava la seva participació al projecte de vinya experimental amb Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic (VRIAACC). Reduir la petjada de carboni és una tasca prioritària pel celler, que des de de fa tres anys, també pertany al grup d’empreses catalanes adherides al “Programa d’acords voluntaris” impulsat per la Generalitat de Catalunya, seguint les directives dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
Imatge il·lustrativa
Grup Freixenet, entre les 100 millors empreses per treballar a Espanya, segons la llista anual publicada per Forbes.
Imatge il·lustrativa
Temps de Vi
Vins, gastronomia i música seran els protagonistes a aprtir del 8 de juny a Vilanova