FORMACIÓ

​Neix L’ESVICC, l’Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central

La primera de la regió dedicada a la formació en el sector de l’Oli i del Vi

Tasta 6 grans vins amb 6 formatges catalans el pròxim 29 de març

| 22/03/2023 a les 11:19h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, Oli, ESVICC, Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central, formació, Vi
Imatge il·lustrativa
L’ESVICC, l’Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central, neix a través de l’Escola Vedruna d’Artés juntament amb el Celler Cooperatiu d’Artés, una entitat amb més de 110 anys de trajectòria i un referent de la història vitivinícola del Bages. Després de dos anys de recorregut en estudis de cicles formatius, l’escola Vedruna d’Artés es consolida així donant un nou impuls als seus ensenyaments, i a banda d’oferir l’actual Cicle Formatiu de Grau Mig (CFGM) Olis d’Oliva i Vins i formació contínua per a treballadors vinculats al sector, a partir del setembre vinent comptarà amb aquest nou Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Vitivinicultura.
 
 
L’ESVICC neix per donar resposta a la necessitat de conèixer el món de la terra i experimentar en la producció artesanal del vi a les comarques centrals. L’objectiu d’aquests estudis és també el d’enriquir culturalment les comarques de la Catalunya Central amb uns estudis que permetran gaudir-ne amb els cinc sentits.
 
Ferran Centelles, encarregat de presentar l’ESVICC
 
La presentació en públic de la nova escola serà el pròxim 30 de març a les 19h de la tarda. L’encarregat de fer-ho serà el reconegut sommelier català Ferran Centelles a qui acompanyarà, en aquesta ocasió, la sommelier Sílvia Culell amb qui van compartir col·laboració en la redacció del Sapiens del vi de la Bullipèdia, dirigida per Centelles. L’acte comptarà amb un exclusiu tast (places gratuïtes però limitades) durant el qual els sommeliers faran un recorregut per les diferents metodologies de tast, a més de mostrar com tasten els sommeliers i com s’organitzen; tot de la manera que caracteritza aquesta parella de sommeliers, utilitzant una comunicació planera, didàctica i divertida. L’escenari, també de luxe, a l’interior de la nau gòtica del Convent de Santa Clara de Manresa. Les inscripcions per aquest acte són gratuïtes i ja estan obertes al web bagesterradevins.cat, l’aforament és limitat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
Imatge il·lustrativa
Acadèmia de Poda
Miquel Hudin
L’Associació de Viticultura Regenerativa va ser creada per facilitar l'intercanvi d'experiències i coneixements
Imatge il·lustrativa
El vi s'elabora recuperant antigues tradicions, macerant amb les seves pells durant un mes i sense addició de sulfits ni durant l'elaboració ni durant la criança
Imatge il·lustrativa
Alguns dels 22 vins guanyadors de les 11 categories els podreu tastar a partir de demà a la Fira del Vi de la DO Tarragona