Neix Polvorí, el nou vermut de Raimat

El celler reinventa una beguda amb més de 2500 anys d'història

Bruno Colomer, Raventós Codorníu:«M’espanta poder comprar un cava a 3 euros»

| 16/03/2023 a les 07:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Polvorí, Raimat
Imatge il·lustrativa
Raimatde la DO Costers del Segre, aposta per un vermut ecològic i sostenible. Reinventant així una beguda amb més de 2500 anys d'història i comptant amb el segell de Carbonproof i el segell d'agricultura ecològica de la Unió Europea.

El Polvorí s’elabora amb vi de qualitat i s’infusiona amb botànics. Més de 48 extractes d’herbes aromàtiques mediterrànies i alpines seleccionades com arrels, flors, espècies i fruites. Després de la maceració es premsa obtenint l'extracte al qual s'incorporen la resta dels ingredients. Es finalitza amb un filtrat previ a l'embotellat.
El Polvorí pren el nom del polvorí de l’exèrcit que, en el seu dia, va ocupar una part de les actuals vinyes de Raimat. Estava situat a la Cerdera, la serra entre Lleida i Almacelles, i tenia una caserna per a soldats que hi feien la mili, un camp de pràctiques i diverses casetes on s’emmagatzemava pólvora durant la Guerra Civil. Passats els anys, l’espai té una funció radicalment diferent, però aquells vestigis han servit per posar nom al nou vermut.

El vermut és un licor amb prop de 2500 anys d’història. A l'Antiga Grècia ja barrejaven i maceraven el vi amb espècies i plantes aromàtiques per a elaborar beuratges edicinals. Però l’origen històric més recent data de 1773, quan el metge italià Villifranchi publica una obra on explica per primera vegada l'elaboració d'un licor a partir de la mescla del vi amb absenta, que ell anomena Absinthiamtum. Des de finals del segle XVIII, aquests vins aromatitzats es coneixen com a “vermut”, nom derivat de l'alemany “wermut”, que significa absenta.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc jove de la DO Catalunya amb formatge d'ovella de llet crua
Imatge il·lustrativa
PRODECA
Catalunya exporta els seus vins i cava a 157 mercats mundials: Alemanya és segon destí mundial i primer destí d’Europa, amb un valor importat de 71,39M€ l’any 2022
Imatge il·lustrativa
Un dels actes estel·lars serà un sopar de gala en un dels indrets més espectacular i significatius de la comarca: l’Església del Poble Vell de Corbera