AT Roca inaugura un celler a Sant Sebastià dels Gorgs, al Penedès

El celler és la culminació del projecte iniciat fa 10 anys per Agustí Torelló Sibill, la seva germana Lali i el seu fill Agustí Torelló Roca

| 14/03/2023 a les 07:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Sant Sebastià dels Gorgs, AT Roca
Agustí Torelló Sibill i la seva germana Lali, en un moment de la inauguració
Agustí Torelló Sibill i la seva germana Lali, en un moment de la inauguració
AT Roca ha inaugurat un celler a Sant Sebastià dels Gorgs, on ja han vinificat tota la verema del 2022, que és la culminació del projecte iniciat fa 10 anys per Agustí Torelló Sibill, juntament amb la seva germana Lali i el seu fill Agustí Torelló Roca.

Presidit per les Muntanyes de Montserrat, el celler es troba al mig d'una finca pròpia de 12 hectàrees. El 100% de la producció és de la pròpia finca i de quatre viticultors veïns, regits sota els principis de la viticultura ecològica i regenerativa de secà.

Sant Sebastià dels Gorgs és caracteritzatper la gran presencia de sòls rics en carbonat càlcic en diferents expressions, que imprimeixen un caràcter mineral i vertical als vins.
 


La inauguració va reunir viticultors, distribuïdors i amics


El celler, dissenyat per adaptar-se a les necessitats climàtiques i vitícoles del moment, és ecosostenible i eficient energèticament: soterrat a la cara sud i obert a la cara nord, té una mínima despesa de frigories. A més, l’aprofitament del 100% de les aigües pluvials i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que produeixen anualment 9,5 vegades més d’energia verda de la que consumeix, fan un balanç energètic netament positiu. Amb la obsessió d’expressar el terroir, s’ha ideat el celler per vinificar parcel·la a parcel·la per separat.

Amb una capacitat per 300.000 litres, la instal·lació compta amb dipòsits de 5.000 i 10.000 litres. Hi ha una altra zona dedicada a la fermentació i criança dels vins amb foudres, barriques, àmfores de fang i ous de ciment. Una altra part és l’elaboració dels escumosos de criances més llargues.

Hi ha una altra part dedicada a l’enoturisme, per tal d’apropar als consumidors l’ànima d’AT Roca amb diferents tasts des de la vinya fins al celler. 

El celler ha prioritzat la vinificació per la producció de vins afins al territori. Agustí Torelló Roca comenta que "la construcció del nou celler representa la possibilitat de poder elaborar vins que expressin de forma encara més precisa i clara la identitat del nostre entorn".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc jove de la DO Catalunya amb formatge d'ovella de llet crua
Imatge il·lustrativa
PRODECA
Catalunya exporta els seus vins i cava a 157 mercats mundials: Alemanya és segon destí mundial i primer destí d’Europa, amb un valor importat de 71,39M€ l’any 2022
Imatge il·lustrativa
Un dels actes estel·lars serà un sopar de gala en un dels indrets més espectacular i significatius de la comarca: l’Església del Poble Vell de Corbera