cuina

Els tres passos de Maria Nicolau per aconseguir uns bunyols ben esponjosos

La cuinera osonenca detalla el procediment ideal per preparar-los aquesta Quaresma

, Barcelona | 11/03/2023 a les 17:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Tot es Mou, TV3, bunyols, Maria Nicolau
Els bunyols de bacallà han de quedar ben esponjosos
Els bunyols de bacallà han de quedar ben esponjosos | Ajuntament de Sidamon
Temps de Quaresma, temps de bunyols! I qui millor ho sap és la cuinera osonenca Maria Nicolau, que aquesta setmana ha comunicat que deixa el Ferrer del Tall, el restaurant on treballa a Vilanova de Sau. Quin és el seu truc perquè quedin esponjosos?
 
Fàcil, senzill, i de només tres passos. El primer, no posar-hi massa farina. Per què: "Si no, acabem mastegant un terrós de fang". Cal que els bunyols siguin lleugers per poder-los fer ben esponjosos i bombollosos: l'aire ha d'accedir a l'interior de les boletes. Com? Amb cervesa o aigua de Vichy, que porten gas carbònic, o posant llevat químic a la mescla.

Per fregir-los també hi ha truquet, no tot val. L'oli ha d'estar molt calent quan hi introduïm la massa amb l'ajuda de dues culleres per evitar que entri dins del bunyol. Aquesta temperatura de l'oli farà bullir l'aigua de l'interior de la massa que serà l'encarregada de fer la barrera perquè no quedin oliosos. Eh! I després amb un tovalló de paper els eixuguem bé.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Les vinyes urbanes de Can Calopa, a Barcelona
Les vinyes urbanes de Can Calopa, a Barcelona | Miquel Hudin
Miquel Hudin
"Esperem que corri la veu sobre el gran potencial enoturístic de Can Calopa i considerin facilitar-ne el transport. Mentrestant, comenceu a reservar la vostra visita..."
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc ab criança de la DO Catalunya amb una torrada de salmó fumat