🤤 És època de bunyols, i la @MAlbercocs t’explica quins passos has de seguir per aconseguir uns bunyols esponjosos, gustosos i gens oliosos! Visca els bunyols en totes les seves varietats i formes! #TotEsMouTV3 pic.twitter.com/Dql3D10DEA
— TV3.cat (@tv3cat) March 11, 2023
Fàcil, senzill, i de només tres passos. El primer, no posar-hi massa farina. Per què: "Si no, acabem mastegant un terrós de fang". Cal que els bunyols siguin lleugers per poder-los fer ben esponjosos i bombollosos: l'aire ha d'accedir a l'interior de les boletes. Com? Amb cervesa o aigua de Vichy, que porten gas carbònic, o posant llevat químic a la mescla.
Per fregir-los també hi ha truquet, no tot val. L'oli ha d'estar molt calent quan hi introduïm la massa amb l'ajuda de dues culleres per evitar que entri dins del bunyol. Aquesta temperatura de l'oli farà bullir l'aigua de l'interior de la massa que serà l'encarregada de fer la barrera perquè no quedin oliosos. Eh! I després amb un tovalló de paper els eixuguem bé.