gastronomia

Maria Nicolau deixa el seu restaurant per començar «projectes molt grossos»

La famosa xef abandonarà a finals de mes les cuines d'El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau sis anys després d'arribar-hi

Maria Nicolau: «Si renunciem a l'autonomia de cuinar, serem menys lliures»

, Vilanova de Sau | 08/03/2023 a les 08:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, El Ferrer de Tall, Maria Nicolau
Maria Nicolau a Vilanova de Sau, en una entrevista amb Nació
Maria Nicolau a Vilanova de Sau, en una entrevista amb Nació | Adrià Costa
"Demà us he de dir una cosa i estic nerviosa". Amb aquest missatge al seu perfil de Twitter, la famosa xef Maria Nicolau i autora de l'exitós llibre Cuina! O barbàrie avançava aquest dilluns als seus seguidors que tenia una notícia. I no s'ha fet esperar. La cuinera ha anunciat aquest migdia, al programa Tot es mou de TV3, que deixa la cuina d'El Ferrer de Tall, el mític restaurant de Vilanova de Sau: "El 31 de març serà el meu últim dia". La cuinera explica que se li ha presentat l'oportunitat de participar en "projectes molt grossos, que em fan molta il·lusió".
 
En declaracions a aquest diari, la famosa cuinera, que també és col·laboradora habitual de Catalunya Ràdio i TV3, explica que sempre ha tingut "ganes d'escriure", i que en vistes de l'èxit del seu primer llibre, hi dedicarà més temps: "La gent vol més llibres de Maria Nicolau".

Nicolau va arribar fa sis anys al municipi osonenc situat a la vall de Sau, després "d'un projecte fallit". En aquell moment no tenia feina ni casa, i en Joan i la Lídia –l'alcalde de Vilanova i la propietària del restaurant- la van ajudar a tirar endavant. Li van oferir feina al restaurant i un lloc per viure amb la seva filla, i a canvi, Nicolau els va prometre que posaria El Ferrer de Tall "al centre de la cuina tradicional d'aquest país", i així ha estat.

Nicolau reconeix que li sap greu marxar-ne, perquè "m'hi he sentit com a casa, hem fet equip i família" però remarca que "Cal Ferrer necessita algú que s'hi entregui, que s'hi deixi els bigotis". Ha revelat que fa temps que es platejava la possibilitat d'emprendre nous reptes professionals, una tessitura que en Joan i la Lídia sabien: "M'han donat llibertat total". 

"Queda l'espai perquè algun artesà d'aquest país decideixi que té ganes de canviar de vida i fer-s'ho seu", diu Nicolau, que s'acomiadarà definitivament d'El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau el pròxim 31 de març. A curt termini, Maria Nicolau descarta la possibilitat d'obrir un nou restaurant i explica que no es mourà de Vilanova de Sau: "M'hi he comprat una caseta, la meva filla va a l'escola al poble, hi tinc l'hort, les gallines, el meu somni".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

aquesta noia
No és gaire agraciada, 10/03/2023 a les 09:41
+0
-0
Quina fal·lera que tenen les catalanes de vestir-se, o bé de pastoretes ridícules, o bé amb la nova temporada Quechua-Decathlon. El sentit estètic del país és inexistent. Glorifiquem la lletjor i la misèria, un altre indici que ens agrada més perdre que guanyar.
(Ja sé que no ho publicareu, sou un grapat d'ànimes de cantir, uns pobres d'esperit i uns babaus.)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc jove de la DO Catalunya amb formatge d'ovella de llet crua
Imatge il·lustrativa
PRODECA
Catalunya exporta els seus vins i cava a 157 mercats mundials: Alemanya és segon destí mundial i primer destí d’Europa, amb un valor importat de 71,39M€ l’any 2022
Imatge il·lustrativa
Un dels actes estel·lars serà un sopar de gala en un dels indrets més espectacular i significatius de la comarca: l’Església del Poble Vell de Corbera