El Celler U MES U inicia el 2023 llançant un nou Gran Reserva que es posicionarà com el Cava més Premium de la seva gamma de vins i caves. Amb aquest, pretén reivindicar el potencial de la varietat pinot noir adaptada a les zones altes del Penedès i posicionar-se com un referent en l’elaboració d’escumosos.
Aquest nou Cava rep el nom de Caelus, Déu de la mitologia romana, guardià del cel, el creador dels núvols, dels vents i la pluja que donen vida a la nostra terra. Es tracta d’un Cava inspirat en la contemplació del cel, fruit de la paciència i d’un exercici d’observació i d’interpretació de la varietat i de l’entorn. Un Pinot Noir monovarietal elaborat com a blanc de noirs i amb una criança de més de 60 mesos amb tap de suro.

La història del celler amb aquesta varietat es remunta a l’any 1993, quan va plantar la seva primera vinya de 3,5 hectàrees de pinot noir a Mas Moió, Font-rubí. Aquesta vinya, que es treballa amb cultiu ecològic des del seu naixement, va ser plantada a consciència perquè l’orientació dels ceps eviti és que el raïm rebi és l’impacte directe del sol, factor clau per obtenir una maduració lenta i poder així elaborar un blanc de noirs.
Avui, després de 30 collites d’aprenentatge i de treball d’interpretació de la varietat pinot noir, el celler ha pogut veure els resultats: el Cava Larus (Cupatge de pinot noir de Mas Moió) ha sigut reconegut amb una medalla d’or als premis Decanter el passat 2022 i el Cava Ardea (pinot noir rosat de la finca El Puntatge) va rebre una medalla d’or a Catavinum el mateix any.
El Caelus és un nou Cava Gran Reserva elaborat amb pinot noir de la vinya de Can Grau. La vinya està ubicada a 390 m d’altura, amb un clima de caràcter suau, influït per la serra pre-litoral mediterrània. Un blanc de noirs sense dosatge de més de 60 mesos de criança amb tap de suro.