Gastronomia

«Els calçots són de Toledo»: polèmica a les xarxes per l'afirmació d'un periodista

El cap d'opinió d'"El Español", Cristian Campos, incendia Twitter després d'assegurar que "els catalans han copiat i rebatejat el concepte"

, Barcelona | 01/03/2023 a les 09:08h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Twitter, Cristian Campos, Toledo, calçots
Calçots etiquetats amb la IGP Calçot de Valls
Calçots etiquetats amb la IGP Calçot de Valls | ACN
"Els catalans han copiat, rebatejat i apropiat" les típiques cebes tendres de Consuegra, a Toledo, per obtenir els calçots. Aquesta és la tesi que defensa el controvertit periodista Cristian Campos, cap d'opinió del diari El Español i col·laborador d'altres mitjans estatals, i que ha incendiat les xarxes socials.

Segons ha afirmat en un fil de Twitter, els calçots no serien originaris de Valls, sinó que serien una simple adaptació de les cebes tendres manxegues. Tanmateix, la salsa romesco seria una còpia d'una més picant de les terres castellanes. Si bé, el mateix Ajuntament de Consuegra reconeix l'origen català d'aquesta ceba.
 
Per això, les Jornadas de la Cebolleta - El Calsot Manchego que organitza cada desembre fan referència a la denominació catalana i evidencien, amb l'adjectiu "manxec", que la ceba dolça que cultiven és l'adaptació. Així, Campos pot estar segur que les cebes tendres que va poder gaudir no són anteriors als calçots catalans.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc ab criança de la DO Catalunya amb una torrada de salmó fumat
El president de la DO Cava, Javier Pagés.
El president de la DO Cava, Javier Pagés. | DO Cava
Jordi Bes Lozano
Les expedicions de cava assoleixen el rècord de 254 milions d'ampolles el 2022 i el seu president creu que és "broma" que s'articuli una DO entre Clàssic Penedès i Corpinnat