Marta Clot i Vi & Companyia triomfen al Digital Wine Contest

S'emporten els premis al Millor Vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi i Millor Prescriptor/a sobre #vicatalà i cultura del vi

Què és una Denominació d'Origen?

| 24/02/2023 a les 07:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Vi & Companyia, Digital Wine Contest
Imatge il·lustrativa
Davant d'un centenar d'assistents, ahir es va celebrar la gala de lliurament de premis de la 8a edició del Digital Wine Contest, impulsat per la DO Catalunya des de fa més de 16 anys. Un concurs pioner en la condecoració de la creació de continguts relacionats amb el sector vitivinícola. L’escenari triat per a l’ocasió ha estat la Sala Club de Paral·lel 62 -antiga sala Barts- de Barcelona, amb unes espectaculars vistes sobre el Paral·lel.
 
Els guanyadors d’aquesta 8a edició han estat els següents:
  • En la categoria de Millor Vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 1.500€: Marta Clot per “¿Qué es el vino catalán?”..
  • En la categoria de Millor Fotografia sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 1.500€: Jordi Costa, per “Simbiosi”.
  • En la categoria de Millor Text sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 1.500€: Ruth Troyano per “Viatge al passat del vi”.
  • En la categoria de Millor Prescriptor/a sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 2.000€: Vi & Companyia.
En aqueta edició, el jurat ha volgut fer entrega també d’una menció especial  en la categoria de Millor Vídeo, que ha estat per Sara Boldu, per “El activisme más grande está en el campo”.
 
El funcionament dels premis
Els membres del jurat d’aquesta 8a edició han estat Iker Morán, periodista, director de La Gulateca de 20 Minutos i codirector de Photolari; Anna Llàtcher, editora del grup Abacus, grup responsable de mitjans com el Cuina, Arrels o Descobrir Catalunya; Jordi Comellas, productor cinematogràfic i codirector del festival Zoom Televisió; Cristina Jolonch, periodista i directora del Comer de La Vanguardia; i Sole G. Insua, cap de comunicació de la DO Catalunya.
 
Totes cinc figures han tingut un pes important a l’hora de decidir els guanyadors i guanyadores, però no exclusiu. Després de fer la selecció dels finalistes, els premis han depès de la seva decisió en un 50%, mentre que l’altra meitat ha anat a càrrec d’una votació popular feta a través de la pàgina web de DO Catalunya, excepte en el cas de, la categoria de Millor Prescriptor/a, que ha depès totalment del públic.
 
La DO Catalunya celebra l’alta participació de candidatures que ha rebut en aquesta edició, i valora molt positivament la gran quantitat de vots populars, en una edició que ha estat supervisada per un notari, amb l’objectiu de garantir la netedat i la transparència del procés.
 
 
Una edició que ha reprès la presencialitat
La gala del Digital Wine Contest ha recuperat enguany la presencialitat, després que la darrera edició, celebrada el febrer de 2021, es retransmetés en streaming a causa de les limitacions que encara hi havia per la pandèmia. 
En format de festa/còctel, la DO Catalunya s’ha retrobat així amb els participants i els companys del sector de la comunicació del vi.
 
Xavier Pié, president de la DO Catalunya, ha inaugurat la gala amb un discurs en el qual destacava que “El vi, és dels pocs productes que té ànima perquè té un origen en concret. Al final, l’únic vincle que tenim els pagesos que fem vi és la Denominació d’Origen, és el punt de trobada entre nosaltres i el consumidor a través de l’ampolla de vi. Aquest vincle amb el territori, amb el paisatge, amb les persones, amb generacions que esperem que en un futur puguin seguir fent de pagesos i pageses... és el tret diferencial del món del vi”.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc ab criança de la DO Catalunya amb una torrada de salmó fumat
El president de la DO Cava, Javier Pagés.
El president de la DO Cava, Javier Pagés. | DO Cava
Jordi Bes Lozano
Les expedicions de cava assoleixen el rècord de 254 milions d'ampolles el 2022 i el seu president creu que és "broma" que s'articuli una DO entre Clàssic Penedès i Corpinnat