L’INCAVI i l'Instituto de Ciencias de la Vid y el Vino de La Rioja col·laboren en investigació i recerca

L' objectiu és establir i enfortir les aliances entre ambdues institucions sobretot en matèria d’investigació i recerca

Es presenta INCAVI LAB, un dels laboratoris més avançats d’Europa

| 31/01/2023 a les 12:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, Instituto de Ciencias de la Vid y el Vino de La Rioja, INCAVI
Imatge il·lustrativa
La directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Alba Balcells, acompanyada pel cap de servei de viticultura i enologia de l’INCAVI, Xoan Elorduy, ha visitat La Rioja per reunir-se amb José Miguel Martínez Zapater, director de l’ICVV i amb Eduardo Fonseca Pedrero, vicerrector d’Investigació i Internacionalització de la Universidad de La Rioja.

La reunió tenia com objectiu establir i enfortir les aliances entre ambdues institucions sobretot en matèria d’investigació i recerca en el camp de la resiliència als efectes del canvi climàtic i la recuperació de varietats i la seva conservació i caracterització.

Després de la reunió, la directora general ha visitat les instal·lacions de l’ICVV. Segons Balcells, “establir relacions amb instituts de recerca a nivell internacional és una de les línies clau de l’aliança i4vi i del nostre Pla Estratègic, #Horitzó2025 amb el que volem millorar la capacitat de recerca del INCAVI i la seva coordinació amb la resta d’agents del sector.” 
 

En la visita de treball també s’han compartit algunes de les col·laboracions previstes per aquest 2023 i que s’emmarquen en tres línies estratègiques: per una banda, la creació d’una xarxa peninsular on tots els grups de recerca interaccionin i comparteixin dades i resultats referents a varietats recuperades. La voluntat d’aquest projecte és millorar la coordinació de les activitat de recerca de grups que fan investigació en camps diferents: des de la producció vitícola, la fisiologia, la genètica, al desenvolupament de recursos genètics més adaptats. La finalitat és maximitzar i accelerar l’impacte econòmic i social de l’activitat investigadora dels altres centres. La segona línia de treball conjunt és la xarxa de parcel·les experimentals de varietats àmpliament conreades a la península que porta per títol “Viñedos Resilientes. Adaptación de variedades, clones y portainjertos a los efectos del cambio climático”.

La tercera línia estratègica on col·laboren l’INCAVI i ICVV és en el camp de l’enologia i pretén posar en valor varietats de vinya tradicionals i minoritàries presents a diverses zones vitivinícoles espanyoles i d'interès per a viticultors, productors i consells reguladors mitjançant l'optimització de processos d'elaboració  nous que s'adaptin i millorin l'expressió de cadascun d'aquests. ICVV, creat pel Govern de la Rioja, l'Agència Estatal CSIC i la Universitat de la Rioja (UR), és un exemple de col·laboració institucional al voltant d'un objecte comú: la qualitat i sostenibilitat del sector vitivinícola.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Catalanwines.com busca ser la porta d’entrada al vi català pel públic internacional i nacional a través de la historia, els territoris i les denominacions d’origen, els cellers i les rutes enoturístiques
Imatge il·lustrativa
Tasta el pròxim 29 de març 6 vins catalans espectaculars i combina'ls amb 6 formatges també de la terra
Building a better world és un dels 'claims' de la fira.
Building a better world és un dels "claims" de la fira. | Web BNEW
Sergi Cortés
La fira és un esdeveniment B2B físic i digital que aglutina Logística, Real Estate, Indústria Digital, Ecommerce, Talent, etc, amb un denominador comú: la nova economia.