Per això, Nicolau ha compartit els seus trucs. Per començar, "cal llegir les instruccions del proveïdor". Sembla molt evident, però no s'acostuma a fer. Cada marca té les seves particularitats i cal adaptar-se a les seves pautes per obtenir el resultat més satisfactori. És en aquestes instruccions on s'indica el temps de cocció òptim.
🔴 Ciutadans de Catalunya, avui la Maria Nicolau (@MAlbercocs) us toca el crostó: “Catalans, no sabeu bullir la pasta”.
— Tot es mou TV3 (@totesmoutv3) January 18, 2023
Avui donarem quatre consells de coses senzilles que hem de fer.#TotEsMouTV3 ▶ https://t.co/1dRQpYGs7d pic.twitter.com/4Qf2DHUE1J
El segon secret de la cuinera: posar sal a l'aigua. Moltes persones ho fan, però moltes altres ho deixen córrer. "10 grams per litre d'aigua o a ull, però si no queda insípida", ha demanat. El tercer i probablement el més important: no posar oli a l'aigua! Si es fa, la pasta no s'enganxarà a l'olla, però la salsa no la impregnarà i quedarà impermeable.
Finalment, el truc final. Potser, el més refinat. Cal triar una pasta rugosa, "trefilada al bronzo". Per la manera de fabricar-la, li donen un acabat rugós que les fa més sabroses i permet que la salsa s'enganxi millor al producte. I un bonus: no s'ha d'esbandir la pasta i no se la pot fer esperar a la salsa. Quan s'escorre, es consumeix.