Cuina

Ho estàs fent tot malament: els consells de Maria Nicolau per bullir la pasta

La cuinera catalana afirma al "Tot es mou" de TV3 que els catalans no ho saben fer correctament

Aquest és cuiner català del càtering de la cimera hispanofrancesa a Barcelona

, Barcelona | 20/01/2023 a les 08:19h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Maria Nicolau, Tot es mou, TV3, pasta
Maria Nicolau, en una imatge d'arxiu
Maria Nicolau, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
La popular cuinera catalana Maria Nicolau considera que "els catalans no saben bullir la pasta". Són les dures declaracions que ha deixat al programa "Tot es mou" de TV3, on ha regalat quatre consells senzills per fer-ho correctament. Macarrons, espaguetis, raviolis, galets o pistons. És igual, tots els tipus poden salvar un àpat en menys de deu minuts. Si bé, cal saber cuinar-la bé.

Per això, Nicolau ha compartit els seus trucs. Per començar, "cal llegir les instruccions del proveïdor". Sembla molt evident, però no s'acostuma a fer. Cada marca té les seves particularitats i cal adaptar-se a les seves pautes per obtenir el resultat més satisfactori. És en aquestes instruccions on s'indica el temps de cocció òptim.
 
El segon secret de la cuinera: posar sal a l'aigua. Moltes persones ho fan, però moltes altres ho deixen córrer. "10 grams per litre d'aigua o a ull, però si no queda insípida", ha demanat. El tercer i probablement el més important: no posar oli a l'aigua! Si es fa, la pasta no s'enganxarà a l'olla, però la salsa no la impregnarà i quedarà impermeable.

Finalment, el truc final. Potser, el més refinat. Cal triar una pasta rugosa, "trefilada al bronzo". Per la manera de fabricar-la, li donen un acabat rugós que les fa més sabroses i permet que la salsa s'enganxi millor al producte. I un bonus: no s'ha d'esbandir la pasta i no se la pot fer esperar a la salsa. Quan s'escorre, es consumeix.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Sergi Cortés
Javier Pagés, president de la BWW, es mostra satisfet amb les xifres d'expositors i de compradors internacionals de la Barcelona Wine Week d'aquest 2023
Pack feina de la nova marca Closca
Pack feina de la nova marca Closca
Jordi Bes Lozano
La cooperativa Fruits Secs i Olis (FSO) Garrigues llança la marca Closca per promoure el consum de proximitat i demostrar que l'agricultura té futur
Imatge il·lustrativa
PDPhotos, Pixabay
​Torres Brandy és la marca de brandi preferida dels bartenders segons la revista Drinks International