Noma, guardonat millor restaurant del món en 5 ocasions, tancarà el 2024

El seu creador, René Redzepi va revelar al The New York Times: "És insostenible... financera i emocionalment, simplement no funciona".

Per què només a Catalunya li diem biquini a un sandvitx de pernil dolç i formatge?

| 11/01/2023 a les 09:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Noma
Equip del restaurant Noma
Equip del restaurant Noma | Web Noma
Un dels millors restaurants del món, Noma, tancarà el 2024. Va obrir fa 20 anys a Copenhaguen i va inventar la Nova Cuina Nòrdica. Ha ha encapçalat la llista dels 50 millors restaurants del món en cinc ocasions, l'última, el passat 2021.

El seu creador, René Redzepi va revelar al The New York Times: "És insostenible... financera i emocionalment, simplement no funciona".

Per per unes 3.500 corones daneses, uns 417 €, al Noma actualment s'hi pot menjar des de "natilla de cervells de ren amb pol·len d'abella" fins a "gelat de codony i arròs fermentat amb caramel d'ostres". Amb tres estrelles Michelin tancarà a finals de 2024 per obrir, l'any següent, com un “laboratori gegant”, el Noma 3.0.

"Serà una cuina experimental pionera dedicada a la innovació alimentària i al desenvolupament de nous sabors, que compartirà els fruits dels nostres esforços amb més amplitud que mai", explicava el restaurant en un comunicat al seu lloc web.

"Si la pandèmia ens ha ensenyat alguna cosa, és com de fràgils poden ser els nostres somnis, com és d'increïblement esgotadora i difícil aquesta indústria", va declarar Redzepi després de rebre el premi al Millor Restaurant del Món el 2021.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Sergi Cortés
Javier Pagés, president de la BWW, es mostra satisfet amb les xifres d'expositors i de compradors internacionals de la Barcelona Wine Week d'aquest 2023
Pack feina de la nova marca Closca
Pack feina de la nova marca Closca
Jordi Bes Lozano
La cooperativa Fruits Secs i Olis (FSO) Garrigues llança la marca Closca per promoure el consum de proximitat i demostrar que l'agricultura té futur
Imatge il·lustrativa
PDPhotos, Pixabay
​Torres Brandy és la marca de brandi preferida dels bartenders segons la revista Drinks International