vins catalans

Quatre Peus i Vuit Mans, dos nous vins de mínima intervenció

Amb aquesta producció, Carol Vallès entra en l'etapa de vinificar vins tranquils

Sis grans vins «qualificats» de la DO Penedès que has de conèixer

| 04/01/2023 a les 10:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, mínima intervenció, vins de mínima intervenció, Carol Vallès
Imatge il·lustrativa
Carol Vallès presenta dos nous vins, el Quatre Peus i el Vuit Mans. Amb aquesta producció, la marca entra en una nova etapa, la de vinificació de vi tranquil i la d’ampliació del celler, on faran créixer la zona de vinificació. Aquesta producció ha tractat d’un treball en equip, de principi a final, fet que es veu reflectit també en el disseny de les etiquetes.

Es tracta de dos vins de mínima intervenció (sense sulfits afegits, ni clarificats), monovarietals de Macabeu de vinyes velles de la seva finca Can Parellada situada a Can Cartró: les vinyes de l’Estevet i el Sogas. “Apostem pels vins de mínima intervenció perquè creiem en la nostra finca, les seves vinyes ecològiques i el seu potencial. Tenim unes vinyes velles magnífiques”, assegura la directora de Carol Vallès, Bet Díaz. Ambdós vins són edicions limitades, amb una producció de 1200 ampolles. L’enòleg, Albert Pica, explica: “En aquests vins busquem una nova línia al celler: més sostenible, més salvatge i més natural. El vi no ha d’estar renyit amb la salut”.
 

Quatre Peus, quatre persones al darrere
El Quatre Peus és un vi Macabeu fermentat en barrica (fermentat i criat), d’anyada del 2021. La qualitat del raïm provinent de la vinya de l’Estevet ha estat la força que ha permès crear aquest vi. Durant tota la fermentació, apareixen aromes de vainilla i torrats. Durant cinc mesos, va romandre en barrica per aportar-li tocs de complexitat. Sense sulfurós afegit en cap moment, ni clarificat ni filtrat. El resultat és el fruit de les vinyes velles de la finca.

Vuit Mans, Macabeu fermentat en àmfora
El Vuit Mans és un Macabeu de la vinya del Sogas, que té més de 50 anys, fermentat en àmfora de 350 litres d’argila. El gra de la rapa va ser separat manualment, per tal de fer una maceració carbònica amb el gra el més sencer possible dins de l’àmfora. Va arrencar a fermentar de forma espontània, sense llevats afegits, tan sols amb salvatges. Durant tota la fermentació, apareixen aromes de pinyó i poma verda. No és fins després de cinc mesos que el celler n’extreu 255 litres que s’embotellen. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Felicitats
Lourdes, 70, 05/01/2023 a les 22:43
+0
-0
A Joan Carol pels seus nous vins

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Sergi Cortés
Javier Pagés, president de la BWW, es mostra satisfet amb les xifres d'expositors i de compradors internacionals de la Barcelona Wine Week d'aquest 2023
Pack feina de la nova marca Closca
Pack feina de la nova marca Closca
Jordi Bes Lozano
La cooperativa Fruits Secs i Olis (FSO) Garrigues llança la marca Closca per promoure el consum de proximitat i demostrar que l'agricultura té futur
Imatge il·lustrativa
PDPhotos, Pixabay
​Torres Brandy és la marca de brandi preferida dels bartenders segons la revista Drinks International