2 nous vins assoleixen el màxim reconeixement per un vi català

V d’O 2, del Celler Vinyes d’Olivardots i l'Avi Ton, del celler Eudald Massana Noya, són els dos nous Vins de Finca Qualificada

Sis grans vins «qualificats» de la DO Penedès que has de conèixer

| 12/12/2022 a les 19:53h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vinyes d’Olivardots, Vins de Finca Qualificada, Eudald Massana Noya
 La consellera Teresa Jordà amb els elaboradors guardonats amb la distinció
La consellera Teresa Jordà amb els elaboradors guardonats amb la distinció
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i l’INCAVI, ha concedit als vins V d’O 2, del celler Vinyes d’Olivardots (DO Empordà), i Avi Ton, del celler Eduald Massana Noya (DO Penedès), la distinció de Vins de Finca Qualificada, el màxim reconeixement que pot aconseguir un vi català, una garantia del treball continuat a la vinya i de l’esforç, la constància i l’exigència dels cellers que l’assoleixen.

La distinció de V D’O 2 suposa que, per primera vegada, la DO Empordà comptarà amb un representant en aquest grup de vins insígnia. Per la seva banda, Avi Ton se suma als 4 vins del celler Jean Leon (La Scala, Le Havre, Vinya Gigi i Vinya Palau) que ja disposen de la distinció com a representants de la DO Penedès.

En total, 14 vins de 6 Denominacions d’Origen compten amb aquest reconeixement, la màxima distinció que pot aconseguir un vi català, que premia el compromís sostingut dels cellers amb la seva terra.

Els responsables d’aquests dos cellers han rebut el diploma de mans de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, i de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, en un acte que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, i en el qual també s’ha fet entrega dels diplomes als altres 12 vins que ja comptaven amb aquesta distinció.

En el seu parlament, la consellera Teresa Jordà ha apuntat que “els Vins de Finca Qualificada són un element essencial per a l’augment de la notorietat, prestigi, i estructuració dels segments més consolidats del conjunt del vi català. També són una aposta decidida per tal de reforçar la nostra estratègia per millorar el posicionament de tots els vins catalans”.

Per la seva banda, Alba Balcells ha volgut destacar que “actualment Catalunya produeix els millors vins de la seva història. El projecte de Vins de Finca Qualificada vol ser un motor per augmentar el prestigi i la visibilitat del sector en el seu conjunt, per això, el nostre objectiu de cara al 2025 és que tot el territori hi estigui representat”.

Per altra banda, Balcells ha anunciat que de cara al 2023 el projecte d’impuls dels Vins de Finca Qualificada preveu quatre grans tastos internacionals amb prescriptors, concretament a Bordeus, Madrid i dos a Barcelona, un dels quals en el marc de la Barcelona Wine Week.

D’aquesta manera, Catalunya compta amb 14 Vins de Finca Qualificada de 6 DO diferents. Concretament, 4 vins de la DOQ Priorat (Clos Mogador; Mas de la Rosa; Clos Fontà i Coma Blanca); 5 vins de la DO Penedès (La Scala; Le Havre; Vinya Gigi; Vinya Palau i Avi Ton); 2 vins de Pla de Bages (3.9 i Arnau Oller); 1 vi de la DO Montsant (Teixar); 1 vi de la DO Terra Alta (Mas Edetària Selecció); i 1 vi de la DO Empordà (V d’O2).

Quins són els requisits per ser Vins de Finca Qualificada?


Els Vins de Finca Qualificada compleixen, entre d’altres, amb aquests 5 requisits destacats d’excel·lència i d’arrelament i compromís amb el territori:

1. Antiguitat mínima de 5 anys en el registre de la Denominació d’Origen, un rendiment de producció en vinya un 15% inferior a l’establert per la DO i una nota superior del comitè de tast.

2. El propietari de les vinyes ha de coincidir amb el del celler, i l'elaboració del vi s’ha de fer en un celler situat a la mateixa finca o propera.​

3. El vi es produeix en un entorn específic, amb les seves pròpies característiques edàfiques i microclimàtiques.

4. El celler compta amb una trajectòria de prestigi i qualitat en el mercat per un període de 10 anys o més.​

5. S’estableix una traçabilitat específica integral des de la producció a la comercialització.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Sergi Cortés
Javier Pagés, president de la BWW, es mostra satisfet amb les xifres d'expositors i de compradors internacionals de la Barcelona Wine Week d'aquest 2023
Pack feina de la nova marca Closca
Pack feina de la nova marca Closca
Jordi Bes Lozano
La cooperativa Fruits Secs i Olis (FSO) Garrigues llança la marca Closca per promoure el consum de proximitat i demostrar que l'agricultura té futur
Imatge il·lustrativa
PDPhotos, Pixabay
​Torres Brandy és la marca de brandi preferida dels bartenders segons la revista Drinks International