Ou de Reig receptes

​Ou de reig i cansalada del coll amb Cuvée Especial de Rovellats

El Pau Gener, xef del restaurant Vinòmic de La Garriga, ens proposa una recepta maridada per festes

Aquests són els restaurants amb estrelles Michelin a Catalunya

| 02/12/2022 a les 11:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, Ou de Reig receptes, ou de reig recepta, cansalada recepta, recepta ou de reig
Imatge il·lustrativa
El cuiner del restaurant Vinòmic de La Garriga, Pau Gener, ens proposa un plat de festa laboriós, però no excessivament complex per maridar a la perfecció amb bombolles com les del Cuvée Selecció de Rovellats.


Ingredients:
– Ou de reig
– 250 gr cansalada del coll
– 1 ceba
– 1 pastanaga
– 1 branca api
– 3 grans pebre negre
– 2 grills all sec
– 1 fulla de llorer
– Brou de pollastre rostit
– 4 carcasses de pollastre netes
– 1 ceba de figueres
– 3 tomaquets de penjar
– 1 cabeça d’alls
– 1 cullerada de pebre negre en gra
– 1 porro
– Julivert
– 1 got vi ranci
– 1 got conyac
– Aigua coccio cansalda
– Mantega de avellanes i safra
– 200 gr mantega pomada
– 1 gr Safra del Montsec
– 35 gr avellanes picades

Preparació de la recepta d'ou de reig amb cansalada


– Pelar i netejar les verdures i tallar-les a bresa.
– Col·locar-les en una olla amb la cansalada i els aromàtics, cobrir amb aigua i fer coure unes 2/3 hores a foc baix.
– Colar i reservar la cansalada a la nevera.
– Reservar el brou restant de la cocció de la cansalada.
– En un bol posarem la mantega pomada i afegirem el safrà i les avellanes, amb l’ajuda d’unes varetes remenarem fins a aconseguir barrejar tots els ingredients, i rectificar de sal.
– Reservar a la nevera.
– Encendrem el forn a 180C.
– Rostir en el forn les carcasses de pollastre, la ceba, els tomàquets, el pebre i la cabeça d’alls tallada per la meitat, fins que estigui tot ben caramel·litzat. Afegirem els gots de vi ranci i conyac i deixarem coure al forn fins a evaporar tot l’alcohol.
– En una olla posarem el pollastre i la bresa ben concentrats i ho cobrirem amb l’aigua de cocció de la cansalada.
– Deixarem coure unes 3 hores a foc baix.
– Colar i reservar.
– En un cassó reduirem fins a la meitat el brou de pollastre.
– Netegem l’ou de reig de la pell blanca que tingui i de sorra.
– El posem en una safata de forn, el salpebrem i l’amanim amb un raig d’oli verge extra.
– El rostirem al forn durant uns 5/7 min, depenent de la mida.
– Mentrestant, tallarem la cansalada a làmines ben fines.
– La col·locarem a sobre l’ou de reig.
– Afegirem una bona cullerada de mantega al brou de pollastre fins a aconseguir una salsa espessa ben lligada i brillant.
– Al forn, acabarem de coure el bolet i la cansalada fins que aquesta agafi una mica de temperatura.
– Al plat que més ens agradi, hi posarem el bolet amb la cansalada i salsejarem amb el suc de rostit.
– Unes voltes de pebre negre acabades de moldre i un pessic de sal.
– Important tenir pa a prop!
MARIDATGE: Cuvée Especial Rovellats

Per maridar aquest plat necessitem un vi, en aquest cas un Cava, amb cert envelliment. Les diferents coccions a foc lent, juntament amb els ingredients (pollastre, cansalada, fruits secs…), ens demanen un Cava com el Cuvée Especial de Rovellats, un Macabeu (70%) i Xarel·lo (30%), amb 24 mesos de criança.

La fruita fresca i l’acidesa ens netejaran la boca del greix de la cansalada del coll i de la salsa potent. La salsa amb mantega, safrà i avellanes ens anirà perfecte amb les notes cremoses -i també de mantega- del Cava.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Sergi Cortés
Javier Pagés, president de la BWW, es mostra satisfet amb les xifres d'expositors i de compradors internacionals de la Barcelona Wine Week d'aquest 2023
Pack feina de la nova marca Closca
Pack feina de la nova marca Closca
Jordi Bes Lozano
La cooperativa Fruits Secs i Olis (FSO) Garrigues llança la marca Closca per promoure el consum de proximitat i demostrar que l'agricultura té futur
Imatge il·lustrativa
PDPhotos, Pixabay
​Torres Brandy és la marca de brandi preferida dels bartenders segons la revista Drinks International