Aquest és el «millor torró artesà de crema cremada de l’estat»

Toni Roig, de La Colmena de Barcelona, s’ha imposat sobre un total de 52 participants de tot l’Estat.

El millor xocolater del món és català

| 01/12/2022 a les 19:20h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, torró, torró artesà, torró de crema, torró
El millor torró artesà de crema cremada
El millor torró artesà de crema cremada
Toni Roig, de la històrica pastisseria La Colmena de Barcelona s’ha proclamat guanyador del primer concurs ‘Millor torró artesà de crema cremada de l’estat’, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Roig s’ha imposat sobre un total de 52 participants de tot l’Estat.

La Colmena (Pl. de l'Àngel 12) és una de les pastisseries més antigues de Barcelona i acumula més d'un segle d'història. Es desconeix la data exacta de la seva fundació però se sap que el seu nom original va ser el de Ca l'Abella i que va començar sent una confiteria. El 1868, la família Costa va adquirir el negoci, que tindria diversos propietaris fins que el 1927 el van comprar els germans Josep i Francesc Roig. Toni Roig, besnét de Francesc, és qui s'encarrega en l'actualitat d'elaborar dolços tradicionals de la pastisseria catalana. Torrons, bombons i caramels artesanals son algunes de les seves especialitats. 
 


Toni Roig (pastisseria La Colmena)


Els candidats han lliurat 4 tauletes de torró artesà de crema cremada (en format rectangular) elaborats en la seva totalitat amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una  o diverses cares.
 
Un jurat format per professionals de renom, com els pastissers Lluc Crusellas, Elies Miró i Alberto Díaz, ha fet la degustació i deliberació, valorant sabor, textura i aspecte. L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país. Després de l’èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l’estat, el Gremi ha convocat aquest certamen per primer cop per trobar el millor torró artesà de crema cremada de tot l’estat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya repartirà 6.500€ en premis
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Sergi Cortés
Javier Pagés, president de la BWW, es mostra satisfet amb les xifres d'expositors i de compradors internacionals de la Barcelona Wine Week d'aquest 2023
Imatge il·lustrativa
El sommelier va testificar la setmana passada a l’Audiència Provincial de Guipúscoa