La Colmena (Pl. de l'Àngel 12) és una de les pastisseries més antigues de Barcelona i acumula més d'un segle d'història. Es desconeix la data exacta de la seva fundació però se sap que el seu nom original va ser el de Ca l'Abella i que va començar sent una confiteria. El 1868, la família Costa va adquirir el negoci, que tindria diversos propietaris fins que el 1927 el van comprar els germans Josep i Francesc Roig. Toni Roig, besnét de Francesc, és qui s'encarrega en l'actualitat d'elaborar dolços tradicionals de la pastisseria catalana. Torrons, bombons i caramels artesanals son algunes de les seves especialitats.
.jpg)
Toni Roig (pastisseria La Colmena)
Els candidats han lliurat 4 tauletes de torró artesà de crema cremada (en format rectangular) elaborats en la seva totalitat amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares.
Un jurat format per professionals de renom, com els pastissers Lluc Crusellas, Elies Miró i Alberto Díaz, ha fet la degustació i deliberació, valorant sabor, textura i aspecte. L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país. Després de l’èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l’estat, el Gremi ha convocat aquest certamen per primer cop per trobar el millor torró artesà de crema cremada de tot l’estat.