vins negres

​5 vins negres de qualitat per menys de 6 € per una bona calçotada

Us recomanem cinc vins molt econòmics per fer calçotades i trobar-nos amb família i amics.

Aquest vi català ha quedat quart entre 12.500 vins tastats als EUA

| 15/11/2022 a les 18:30h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, calçotada, vins negres
Ara que arriba la temporada de calçotades, podem buscar vins que ens acompanyin en aquestes festives trobades, en un context informal i moltes vegades amb molta colla. Necessitarem, per tant, vins que casin amb la nostra ceba més nostrada i que no ens malmetin la butxaca. Us hem seleccionat 5 vins de preu ajustat que us maridaran perfectament en aquestes ocasions.   
 
René Barbier Tinto Roble (4,49 €)
Emparat en el segell de la Denominació d'Origen Catalunya, trobem aquest vi elaborat amb les varietats Ull de llebre, Garnatxa i Torrontés, amb un lleuger pas per fusta.
De caràcter jove amb la fruita molt marcada, el seu pas per fusta li dona una boca més amable i llaminera.
 
Marmellans Negre (4.50 €)
Denominació d'Origen Catalunya, Celler de Capçanes. 
El celler de Capçanes comença l’oferta de la casa amb un vi jove fet amb les varietats Samsó i Garnatxa. Es tracta d’un vi jove amb una alta expressió de fruita vermella sucosa i fresca, ideal per acompanyar les notes fumades d’una calçotada.
 
Jardins Negre (5.45 €)
Denominació d'Origen Empordà, celler Castell de Peralada.
Un dels vins iniciàtics de Castell de Peralada, proposa aquest cupatge de Garnatxa, Shyraz i Samsó. Trobem aquí un vi amb més pes, una fruita més madura, amb una boca més plena i amb uns lleugers records balsàmics, segell personal de l’enòleg de la casa.
 
Lo Cometa Negre (5.50 €)
Denominació d'Origen Terra Alta, celler Abanico.
Des del Celler Abanico propietat de Núria Altés i Rafael de Haan, ens arriba aquest vi de la Terra Alta fet amb una mescla de Garnatxa i Shyraz, amb la finalitat de representar la singularitat de la zona afegint-hi la fruita més madura que aporta la varietat Shyraz.

Negre Selecció Freixenet (5,40 €)
Una de les novetats del mercat és aquest nou vi, el selecció especial de la casa Freixenet. Un negre fet amb raïm de Garnatxa, Shyraz i Cabernet Sauvignon. Una part del vi passa lleugerament per fusta millorant la complexitat del vi, sense perdre l’essència de la fruita. Destaca per la fruita madura tipus nabius i prunes.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Els guardonats en aquesta edició 2022
Els guardonats en aquesta edició 2022
​Cérvoles Estrats 2019 guanya la categoria de Millor Vi de la DO Costers del Segre 2022, l’Olivera V89 de la Cooperativa L’Olivera, Millor Blanc amb Criança i Millor Monovarietal de Macabeu
Imatge il·lustrativa
El Pau Gener, xef del restaurant Vinòmic de La Garriga, ens proposa una recepta maridada per festes
El millor torró artesà de crema cremada
El millor torró artesà de crema cremada
Toni Roig, de La Colmena de Barcelona, s’ha imposat sobre un total de 52 participants de tot l’Estat.