El millor formatge semi-curat de cabra del món és del Bages

El formatge Garrotxa de Formatges Muntanyola d'AMPANS obté una medalla d’or i una de bronze als World Cheese Awards 2022

El millor formatge de cabra de coagulació làctica de l'Estat és català

| 06/11/2022 a les 17:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Garrotxa, Formatges Muntanyola, formatge, World Cheese Awards 2022
Imatge il·lustrativa
Formatges Muntanyola que AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages, ha obtingut una medalla d’or i una de bronze als World Cheese Awards 2022, el certamen internacional on competeixen els millors formatges de tot el món. Els premis s’han decidit en un acte que enguany ha acollit Gal·les,  al Regne Unit, i en el que han competit més de 4.000 formatges de 42 països.

El Garrotxa, formatge semicurat de cabra, ha estat reconegut amb la medalla d’or com el millor formatge del món en la seva categoria, mentre que el Lúpulus, formatge  eco curat de llet de vaca i rentat a la cervesa, ha obtingut la medalla de bronze.

Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, ha destacat que “el premi és un reconeixement a l’esforç, la dedicació i la feina ben feta de tot l’equip al projecte social que va arrencar fa gairebé deu anys, de fer créixer la formatgeria i mantenir els estàndards de qualitat. Estem molt contents”.
 

El Garrotxa, el formatge Muntanyola premiat amb la medalla d’or, és un formatge elaborat amb llet de cabra. Amb una maduració pausada i tranquil·la, desprèn un aro­ma de llet fresca, amb una textura cremosa i de sabor suau i agradable al paladar.

Lúpulus, el formatge que s’ha endut la medalla de bronze, està elaborat amb llet ecològica de vaca. Amb una maduració pausada de tres a sis mesos, l'escorça es renta amb cervesa.

El World Cheese Awards 2022 que s’ha celebrat aquesta setmana al Regne Unit, ha donat a conèixer els premiats en un acte dimecres a Gal·les, després que 250 tastadors professionals jutgessin els millors formatges d’entre més de 4.000 referències presentades d’una quarantena de països. La crosta, el cos del formatge, la tonalitat, la textura, la consistència i el sabor, són els aspectes fonamentals que aquest extens jurat té en compte a l’hora d’identificar els formatges més preuats.

Formatges Muntanyola elabora 13 referències de formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella a la finca Urpina, situada al terme de Sant Salvador de Guardiola, i forma part del projecte social de la fundació AMPANS, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Els guardonats en aquesta edició 2022
Els guardonats en aquesta edició 2022
​Cérvoles Estrats 2019 guanya la categoria de Millor Vi de la DO Costers del Segre 2022, l’Olivera V89 de la Cooperativa L’Olivera, Millor Blanc amb Criança i Millor Monovarietal de Macabeu
Imatge il·lustrativa
El Pau Gener, xef del restaurant Vinòmic de La Garriga, ens proposa una recepta maridada per festes
El millor torró artesà de crema cremada
El millor torró artesà de crema cremada
Toni Roig, de La Colmena de Barcelona, s’ha imposat sobre un total de 52 participants de tot l’Estat.