vi

Impulsen una carta monogràfica amb 50 vins Costers del Segre

La proposta inclou una trentena de cellers de la DO, sis dels quals del Pallars, amb l'objectiu de reivindicar vins locals

El millor vi de Catalunya segons La Guia és aquest

, Lleida | 24/10/2022 a les 15:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, vins, Cota 730, Vila Corona, El Vinyer, Batlliu de Sort, Terrer de Pallars, cellers, Castell d'Encús, denominació d'origen, carta, vinya, vi, gastronomia, DO Costers del Segre, DO Pallars
El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, el xef Jesús Gimena, i el periodista Rafa Gimena
El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, el xef Jesús Gimena, i el periodista Rafa Gimena | Como Pomona
El restaurant l'Espurna de Lleida ha presentat aquest dijous una carta amb més de 50 vins d'una trentena de cellers de la DO Costers del Segre. Elaborada per la consultora de comunicació enogastronòmica Como Pomona, recull vins escumosos, blancs joves i de criança, rosats, negres joves i de criança, així com dolços.

El president de la DO, Tomàs Cusiné, ha apadrinat la iniciativa pel fet que suposa pels cellers de Costers del Segre i el suport a la restauració local. La carta vol reivindicar els vins locals, que protagonitzen més de la meitat de la proposta global, que compta amb un total de 110 referències. Així, també hi ha vins de la resta de Catalunya, i zones significatives d'Espanya i el món.

El periodista i sommelier Rafa Gimena ha destacat la "gran varietat" de la DO Costers del Segre, així com la seva "riquesa potenciada" pels diferents terrers que acullen les set subzones, el gran patrimoni de varietats de raïm blanques i negres, i el mestissatge de cultura vitícola i enològica dels seus viticultors i cellers.
 

Ampolles de Costers del Segre al restaurant l'Espurna de Lleida. Foto: ACN


La subzona Pallars hi és representada amb els vins dels cellers Castell d'Encús, Terrer de Pallars, Batlliu de Sort, El Vinyer, Vila Corona i Cota 730. Tanmateix, les comarques pallareses, recordem, també tenen altres cellers com Costers de MonteixoMas Garcia MuretMiquel RocaSauvellaSolana RoivertVidavinsVinyes Vitipirineu Xic's Cal Borrech.

Per altra banda, les subzones de Raimat i Urgell són presents amb vins de Raimat i Castell del Remei, Lagravera d'Alfarràs i el Celler Sanuy. També hi ha Analec, L'Olivera, Cercavins, Comalats, Antoni Giribet, i Monestir del Tallat, que són els sellers de la subzona Vall de Riu Corb. De la subzona Garrigues hi ha Matallonga, Torres, Clos Pons, Tomàs Cusiné, Cérvoles, Mas Blanch i Jové, i Vinya els Vilars. D'altra banda, de la subzona Artesa de Segre s'hi troben Costers del Sió, Vall de Baldomar, Mas Ramoneda i Celler Montsec.

A més dels vins de Costers del Segre, la carta de L'Espurna també inclou altres vins de la demarcació de Lleida que s'elaboren en zones que estan fora d'aquesta denominació com és el cas dels vins de la Cerdanya lleidatana de Costers de Cerdanya-Gramona, a Riu de Cerdanya, o Cal Mandrat, a Montellà i Martinet. El Pirene de Torres, monovarietal d'aquesta varietat de raïm encara en procés d'entrar a la DO, o els xarel·los de Rubió de Sol (la Noguera), són altres exemples.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
'El millor restaurant en una cava al Penedès', a Joc de Cartes
"El millor restaurant en una cava al Penedès", a Joc de Cartes | Tv3
Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre