Els 5 millors vins del concurs Vinari, tasta'ls el 9 de novembre

Et proposem un tast inèdit de 5 vins guanyadors del Gran Or al Concurs Vinari

El millor vi blanc amb criança dels premis Vinari és aquest

| 01/11/2022 a les 09:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, vins catalans, Vinari

TAST DE 5 GRANS VINS GUANYADORS DELS PREMIS VINARI

Tasta 5 grans vins guanyadors del Gran Or als Premis Vinari.

  • Dia: Dimecres 9 de novembre
  • Durada: 2 hores
  • Preu: 25 € (iva inclòs)
  • Horari: 19:00 h
PER COMPRAR LES ENTRADES: AQUÍ

Vins del tast:

  • Josep Coca de Sabaté i Coca 2015 (Corpinnat)
  • Ctònia 2019 de Masia Serra (DO Empordà)
  • Clot del Roure Brisat de Vins el Cep (DO Penedès)
  • Cabrida 2020 de Capçanes (DO Montsant)
  • Carinyena de Coca i Fitó (DO Montsant)

On és Vins & Co?

  • Carrer d'Aribau, 177, 08036 Barcelona

Vols tastar 5 dels millors vins catalans segons el premis Vinari?
Et proposem fer un tast de limitadíssimes produccions, algunes d'elles esgotades, a la botiga Vins & Co, al carrer Aribau número 177 de Barcelona. De l'Empordà al Montsant, passant pel Penedès, 5 joies catalanes guanyadores del premi Gran Vinari d'Or.
 

5 dels vins guanyadors del Gran Or als Vinari

 
Josep Coca 2015 de Sabaté i Coca (Corpinnat)

Varietat: Xarel·lo i Macabeu
Corpinnat
PVP aproximat: 20 euros

Sabaté i Coca (Castellroig) destaca per elaborar escumosos Corpinnat i recollir premis allà on es presenten. El xarel·lo i una criança mínima de 65 mesos caracteritzen a aquest escumós guanyador de la millor puntuació als premis Vinari d'enguany.

Aroma complex, notes de pinya i eucaliptus, torrats de cacau i fruita seca. Voluminós en boca, carnós i fresc. Un escumós estructurat, fresc i equilibrat.

Ctònia 2019 de Masia Serra

Varietat: 100% Garnatxa Blanca
DO Empordà
PVP aproximat: 25 euros

L’Ctònia és un vi blanc de criança que Masia Serra elabora amb raïm 100% garnatxa blanca d’una vinya vella plantada l’any 1961. Es tracta d’un vi blanc complex i estructurat, un vi de guarda amb capacitat d’envelliment en ampolla.

Combina aromes de fruita blanca, fonoll i un lleuger torrat de bota, amb una gran presència del nostre terrer granític. En boca, té una entrada voluminosa degut a l’envelliment sobre les fines lies, amb una lleugera carnositat molt interessant en un vi blanc.

Clot del Roure Xarel·lo Brisat de Vins el Cep

Varietat: 100% Xarel·lo
DO Penedès
PVP aproximat: 20 euros

En paraules del celler Vins el Cep, "un vi fet a l’antiga, recuperant el xarel·lo que s’elaborava a les nostres masies, fermentat sencer, amb la rapa, la pellofa, la polpa i el pinyol durant tres setmanes en bocois de 600l. de castanyer, a baixa temperatura".

Després de fermentar i un cop premsat, està 9 mesos amb les mares en botes de roure francès de segon any. "És un vi amb reflexos ataronjats. En nas ens dóna aromes de fruites blanques madures, amb tocs de flors blanques acompanyades per notes anisades i records vegetals".

Cabrida 2020 del Celler Capçanes

Varietat: 100% Garnatxa negra
DO Montsant
PVP aproximat: 37 euros 

El Cabrida és un vi de vinya vella, que es cria 12 mesos en Foudre francès (3000L), de lleuger i mitjà torrat. Posterior envelliment en tancs d’acer inoxidable durant 2 mesos just abans d’embotellar.

Nas molt expressiu amb notes florals i d’herbes de muntanya que li atorguen un perfil fresc i perfumat. En boca, ample ventall de fruits vermells, maduixes, gerds… Tanins suaus amb cos mitjà i fusta molt ben integrada.

Coca i Fitó Carinyena

Varietat: 100% Carinyena
DO Montsant
PVP aproximat: 30 euros 

Carinyena del celler Coca i Fitó, de vinyes velles, de 60 a 80 anys, criat en bótes noves de roure francès durant 12 mesos.

Un vi complex i potent amb un nas on destaca la fruita com el cassís i les espècies, juntament amb la regalèssia i els balsàmics. En boca és sedós, potent i llarg pero fresc al mateix temps.


5 joies de molt limitades produccions, algunes d'elles ja esgotades, que podeu tastar (i comprar) el pròxim 9 de novembre a Vins & Co.
PER COMPRAR LES ENTRADES: AQUÍ

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
'El millor restaurant en una cava al Penedès', a Joc de Cartes
"El millor restaurant en una cava al Penedès", a Joc de Cartes | Tv3
Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre