​INNOVI i els seus socis guanyen 12 projectes Next Generation

S’han aprovat el 100% dels projectes presentats en aquesta convocatòria per part d’INNOVI i els seus socis

L'associació vinícola Qalidès es dissol després d'assolir els objectius

| 18/10/2022 a les 09:38h
Especial: Formació
Arxivat a: Mercats, Next Generation, ​INNOVI
Imatge il·lustrativa
El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha adjudicat el 100% de les subvencions demanades pel Clúster Vitivinícola INNOVI dins del Programa de Suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEIs). En total són 7 projectes que coordinarà directament INNOVI i 5 més on hi participarà de forma directa. En total, això representa més de 1,5 milions d’euros que permetran impulsar diversos projectes d’innovació al sector vitivinícola.
 
Concretament, els projectes que INNOVI coordinarà i que han rebut aquest finançament són:
 
· BI&Consumidor F2: Millora del coneixement i l'experiència del consumidor de vi mitjançant tasts amb IoT (Internet de les coses) i la monitorització dels patrons de compra en botigues especialitzades amb un carnet de fidelització.
 
· SENSORECUFIT: Sensorització i digitalització de polvoritzadors de fitosanitaris amb recollida de la deriva en connexió amb una plataforma de processat i presa de decisions.
 
· VIPO: Incorporació de la realitat virtual en la formació en poda.
 
· FermentIA: Intel·ligència artificial i machine learning aplicada a la identificació de microorganismes de la fermentació en begudes.
 
· LOCALVI F2: Implementació d'IoT i certificació Blockchain per part de les Denominacions d'Origen vitivinícoles per a la prevenció del frau.
 
· SUR3D: Desenvolupament de nous materials biodegradables incorporant taps de suro reciclats per a impressió 3D.
 
· OPEN-DIGIVINE: Creació d’una xarxa col·laborativa de digitalització i monitorització agroclimàtica open-data per a la predicció de plagues, minimització de l'ús de fitosanitaris i la realització d’estudis sobre l’impacte del canvi climàtic en la viticultura catalana.
 
Per altra banda, altres projectes que seran coordinats per altres clústers però on INNOVI també tindrà participació activa són:
 
· AGRIFOOD-ENV-DSS: Investigació i desenvolupament d'un sistema digital de suport a la presa de decisions a la indústria agroalimentària: optimització de processos productius i reducció de la petjada mediambiental.
 
· ROBOTRIM III: Desenvolupament d’un robot de poda vitícola.
 
· Greenwine 2: Reducció de la petjada de carboni a cellers de vi incorporant l’estudi de la conversió de generadors basats en dièsel per al consum d’hidrogen.
 
· Celler Digital: Incorporació d'etiquetes intel·ligents per a gestió d'estocs.
 
· HORECA 4.0 F2: Creació d’un market place pel sector HORECA
 
 
Aquests projectes se sumen a altres que INNOVI ja té en marxa i que està treballant conjuntament amb diversos socis del clúster. El President d’INNOVI destaca la “bona que feina que ha fet l’equip tècnic d’INNOVI a l’hora de preparar i coordinar els projectes presentats. També posa de manifest que “aquests projectes han de permetre fer un pas endavant en la innovació del sector vitivinícola”.
 
Per altra banda, el Clúster Manager d’INNOVI, Eloi Montcada, destaca que “aquests són projectes que fem conjuntament amb els socis d’INNOVI, que hi participen activament. Sense el dinamisme i les ganes d’innovar dels socis no s’hagués pogut presentar aquests projectes i encara menys es podrien executar”. Actualment més del 50% dels socis participen en algun projecte del clúster.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
'El millor restaurant en una cava al Penedès', a Joc de Cartes
"El millor restaurant en una cava al Penedès", a Joc de Cartes | Tv3
Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre