El celler de Califòrnia amb arrels catalanes treu un vi d'ull de llebre

El celler californià de Marimar Torres presenta el seu primer vi elaborat al 100% amb la varietat ull de llebre

La premsa especialitzada escull un vi blanc català com el millor de l'Estat

| 03/10/2022 a les 09:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Marimar Torres, ull de llebre, vi
Imatge il·lustrativa
Marimar Estate, el celler californià de Marimar Torres, quarta generació de la Família Torres, presenta el seu primer vi elaborat al 100% amb la varietat més estesa a l’Estat espanyol, la "tempranillo" o ull de llebre. Es tracta d’una producció limitada de poc més de 2.000 ampolles, que prové del Green Valley, la regió més freda i amb més boira del Russian River Valley, a 15 km de l’Oceà Pacífic.
La Marimar va voler experimentar amb ull de llebre per rememorar les seves arrels i va plantar una petita vinya de la qual va obtenir una primera collita l’any 2008, que va vinificar juntament amb la syrah. Satisfeta amb els resultats i la bona adaptació d’aquesta varietat al sòl i clima californians, on assoleix una maduració òptima com en les zones fredes de la Ribera del Duero i la Rioja Alavesa, va decidir ampliar la vinya, que ocupa actualment una hectàrea. L’any 2013, va poder elaborar un vi monovarietal d’ull de llebre, que va destinar al mercat americà.

Ara arriba per primera vegada a l’Estat espanyol i altres mercats d’exportació Marimar Estate Tempranillo 2017, un vi complex i intensament aromàtic, amb una gran capacitat d’envelliment. S’obté a partir de raïms seleccionats a mà, desrapats i fermentats en petites tines d’acer inoxidable, amb llevat autòcton. Després d’una criança en botes de roure francès (50% noves) durant deu mesos, s’embotella sense filtrar ni clarificar i continua la seva evolució a l’ampolla.

Preu recomanat: 51 €. Pot adquirir-se aquí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Les dues anyades de l’Alta Alella 10, 2010 i 2012, reben la millor puntuació del podi cava de la Guía Peñín 2023
Imatge il·lustrativa
Els lots es componen per una o dues ampolles de vi tradicional, ecològic o natural juntament amb un senzill joc tipus trivial
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
La firma d'escumosos presenta el seu nou spot amb un esdeveniment a Madrid, envoltada de celebrities, en el marc del seu 150 aniversari