​Corpinnat demana el desplegament ràpid de la Llei Catalana del Vi

La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema

Nova anyada de l’escumós de més alta gamma de Llopart

| 30/09/2022 a les 07:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, ​Corpinnat, Llei Catalana del Vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
El president de la marca col·lectiva de vins escumosos Corpinnat, Ton Mata, ha emplaçat a la Generalitat a desplegar urgentment la Llei Catalana del Vi com una eina imprescindible per ordenar el sector i propiciar un escenari d’entesa que permeti agrupar tots aquells elaboradors de vi escumós del Penedès compromesos amb el territori i la qualitat.

El president de Corpinnat ha demanat que el desplegament de la llei sigui abans de la verema de 2023, ja que porta més de dos anys en un calaix des que va ser aprovada pel Parlament el març de 2020. “Cal que l’administració faci també la seva feina i desplegui aquesta llei que és el marc legal que ha de permetre una millor entesa en el conjunt del sector”, ha assenyalat Ton Mata en el discurs institucional que ha dirigit en la primera edició de la Nit de Verema Corpinnat que ha reunit una cinquantena de comunicadors del món del vi al celler Torelló de Gelida. 

Per al president de Corpinnat, el desplegament de la nova Llei Catalana del Vi ha de servir per definir i fixar els diferents models de producció (viticultor elaborador, vinificador elaborador, negociant, marquista i cooperativista) per tal de transmetre una informació transparent i veraç al consumidor i prestigiar el vi català.

Ton Mata: "Des de Corpinnat sempre s’ha valorat l’impuls d’una Denominació d’Origen de vins escumosos del Penedès​"

També és el primer requisit per impulsar un futur espai comú que permeti distingir i posar en valor els grans vins escumosos que s’elaboren al Penedès. En aquest sentit, Ton Mata ha reconegut que des de Corpinnat sempre s’ha valorat l’impuls d’una Denominació d’Origen de vins escumosos del Penedès que integri les diferents sensibilitats del sector però sense renunciar als màxims estàndards de qualitat.

Així doncs, Ton Mata ha insistit que des de Corpinnat continuen existint tres línies vermelles irrenunciables: vinificació 100% a la propietat, compliment de tots els requisits per a tota la raó social i l’exclusivitat d’ús de les marques només per als vins del territori.  

La realitat climàtica avança l’inici d’una verema molt petita


La nova realitat provocada pel canvi climàtic ha fet d’aquesta verema una de les més primerenques de la història. En total, en aquesta verema s’han collit 5.764.584 kg procedents de 1.099,2 hectàrees: 638 de vinyes pròpies i 461,2 de vinyes amb contractes de compra a viticultors.

En compliment del Reglament d’Ús de la marca, els cellers Corpinnat aquesta verema han pagat el quilo de raïm ecològic com a mínim a 0,75€, 15 cèntims d’euro més que l’any 2018 quan es va realitzar la primera verema de la marca col·lectiva.  
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
​El grup va perdre 12,1 M€ el 2021, un 63% menys que l'exercici anterior, gràcies a la venda de la divisió industrial Poligal per 25 M€
Els guardonats en aquesta edició 2022
Els guardonats en aquesta edició 2022
​Cérvoles Estrats 2019 guanya la categoria de Millor Vi de la DO Costers del Segre 2022, l’Olivera V89 de la Cooperativa L’Olivera, Millor Blanc amb Criança i Millor Monovarietal de Macabeu
Imatge il·lustrativa
El Pau Gener, xef del restaurant Vinòmic de La Garriga, ens proposa una recepta maridada per festes