TRIBUNALS

Fiscalia demana dos anys de presó pel sommelier Guillermo Cruz

Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers

Citen a declarar sis investigats pel cas del presumpte frau de Reserva de la Tierra

, Barcelona, Catalunya | 29/09/2022 a les 09:46h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, sommelier, Sommelier
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
L'any 2019 Guillermo Cruz, millor sommelier d'Espanya del 2014, va demandar el restaurant Mugaritz d'Errenteria -del xef Andoni Luis Aduriz-. La demanda era per insults i difamació per un presumpte acomiadament improcedent. El restaurant havia fet una denúncia prèvia que parlava d'uns "fets greus", sense revelar-los. Ha sortit a la llum quins són els fets greus pels quals fins i tot fiscalia li demana dos anys i tres mesos de presó.

Segons Fiscalia, el sommelier presumptament va desviar "diverses ampolles" de vi del restaurant Mugaritz, quan hi treballava, per a "ús propi" i per a la venda a tercers.

El 2018, Cruz va exercir de mestressa i sommelier de Mugaritz, segons l'acusació provisional del ministeri públic, contra el restaurant amb dues estrelles Michelin dirigit pel xef basc Andoni Luis Aduriz. Guillermo Cruz va assumir el 2018 el càrrec de responsable de sommeleria del restaurant Mugaritz -dues estrelles Michelin i quart millor restaurant del món el 2008-. 

El document situa els fets presumptament delictius durant el període en què l'inculpat s'hauria apoderat de "diverses ampolles, pertanyents al restaurant".

L'inculpat hauria destinat al seu propi consum una part d'aquestes ampolles valorada en 1.744,99 €. Dues parts del presumpte robatori, una de 29.460,70 €, i una de 648,31 €, haurien anat a dues empreses diferents, "reben presumptament aquests imports al seu número de compte".

Fiscalia demana, per apropiació indeguda, dos anys i tres mesos de presó. I, en concepte de responsabilitat civil, el Ministeri Públic sol·licita una indemnització al restaurant de 31.854 €, el valor de les ampolles, més els interessos que corresponguin.

Les dues parts enfrontades han tingut una trobada en una audiència preliminar que ha acabat sense acord, de manera que previsiblement el desenllaç serà un judici a l'Audiència de Gipuzkoa.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

No ho veig gens clar
Rafel Pino, 30/09/2022 a les 11:10
+0
-0
He conegut molta gent del món del vi que m'ha sorprès gratament, Guille és un d'ells.
Amb la mà al cor crec que ha de ser un error, ben intencionat o mal, però no veig que hagi pogut fer una cosa així, no m'ho crec.
Tot el meu suport pel Guille, un dels millors i més ben preparats sommeliers d'Espanya.
el priorat
Anònim, 30/09/2022 a les 16:58
+0
-0
Pocs sommeliers ant fet una critica a una marca de vins i mai comentat vins de molta alta qualitat
pel sol fet de no tindre un nom conegut el vi te un principi i un final amb una personalitat pròpia no vulguem dona el que no tenim

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Els lots es componen per una o dues ampolles de vi tradicional, ecològic o natural juntament amb un senzill joc tipus trivial
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
La firma d'escumosos presenta el seu nou spot amb un esdeveniment a Madrid, envoltada de celebrities, en el marc del seu 150 aniversari
Imatge il·lustrativa
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en el marc del programa Treball Talent i Tecnologia, impulsa aquesta solució tecnològica