Neix la primera trobada d’elaboradors emergents d’escumosos

Territori Efervescent se celebrarà el pròxim dia 7 d'octubre a la botiga Cal Feru de Sant Sadurní d'Anoia.

Neix Mar de Vins, la fira de vi de Castelldefels

| 28/09/2022 a les 14:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, escumosos, Cal Feru
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Territori Efervescent” és la primera trobada d’elaboradors emergents d’escumosos del Penedès, que es durà a terme divendres 7 d’octubre, de 19.30h a 22h, a Cal Feru eno·botiga, a Sant Sadurní d’Anoia.

L’objectiu de la trobada és reivindicar el paper dels vins escumosos del territori: la seva interpretació del paisatge, de les varietats i dels diferents mètodes per a elaborar-los.
Xavi Roig, sommelier de Cal Feru, comenta “Veiem que hi ha un moviment de viticultors amb gran passió per la terra i que volen tenir uns vins que transmetin aquesta terra i el seu paisatge, i en aquesta trobada volem donar l’oportunitat a que els assistents puguin descobrir aquests projectes tant personals tastant vins escumosos únics i per molta gent desconeguts”.

Aquesta trobada es durà a terme als diversos espais de l’eno·botiga de Cal Feru, fundada l’any 1934, en format showroom. Els elaboradors estaran distribuïts en taules per les tres plantes de la botiga. Els assistents podran circular lliurament pels espais i podran degustar tots els escumosos dels cellers participants.

Per assistir-hi s’haurà de comprar l’entrada prèviament a través del web, o de manera presencial a la botiga els dies previs a l’event fins exhaurir entrades. Amb l’entrada s’accedirà a la botiga i s’entregarà una copa especial d’escumosos, la copa Lehmann Glass Premium de 23 cl. Les copes es serviran en format degustació amb la idea que es puguin degustar la majoria dels productes proposats —alguns d’edició molt limitada— i, fins i tot, se’n desgorjarà algun al moment.
 

Cellers participants:
Ànima Mundi, Anna Serra Cooks, Bufadors Celler, Cal Xurriu, Casa Jou, Celler Cairons, Finca Parera, Enlaire Vins, Esteve i Gibert, Joan Rubió de Cal Tiques, L’Enclòs de Peralba, La Salada, Mas Candí, Orda Vins, Pardas i Vinya Lluny.


Molts dels productes que es presentaran no tenen denominació d’origen i serà una bona oportunitat per conèixer molts escumosos elaborats amb el mètode ancestral, tot i que també hi haurà escumosos elaborats amb el mètode tradicional.

L’horari de la trobada és de 19:30 a 22h, el divendres 7 d’octubre a Cal Feru, al carrer Diputació, 51-53, de Sant Sadurní d’Anoia. El preu de l’entrada és de 20€ (copa Lehmman Glass inclosa inclosa), 18€ pels membres de l’eno·club de Cal Feru.

Les inscripcions es poden fer a la web de Cal Feru, www.calferu.com, i al telèfon 93 891 01 63.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Les dues anyades de l’Alta Alella 10, 2010 i 2012, reben la millor puntuació del podi cava de la Guía Peñín 2023
Imatge il·lustrativa
Els lots es componen per una o dues ampolles de vi tradicional, ecològic o natural juntament amb un senzill joc tipus trivial
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
La firma d'escumosos presenta el seu nou spot amb un esdeveniment a Madrid, envoltada de celebrities, en el marc del seu 150 aniversari