Nou cicle que marida vi i monestirs ​de la DO Empordà

La DO programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació

​La DO Empordà recupera les vendes d'abans de la pandèmia

| 28/09/2022 a les 08:13h
Especial: Formació
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Empordà, vi, monestirs
Imatge il·lustrativa
DO Empordà
L’Empordà és territori ric de vins i monestirs i aquest fet no és cap coincidència. De ben antic les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi.

Avui en dia moltes de les vinyes de la Denominació d’Origen s’estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d’aquesta terra és fruit de l’herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses. La DO Empordà dona a conèixer aquest llegat amb un cicle anual dedicat a l’estreta relació dels vins i els monestirs que té lloc durant el mes d’octubre. 

Enguany, se celebra la tercera edició del cicle que permetrà visitar quatre monestirs de l'Empordà per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini. Les propostes tenen lloc els dissabtes del mes d'octubre al Monestir de Sant Miquel de Fluvià (8 d’octubre); al Monestir de Santa Maria de Lladó (15 d'octubre); al Palau de l’Abat de Llançà (22 d’octubre), i al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles (29 d’octubre). 
 


Foto: DO Empordà


Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. L’activitat inclou una visita guiada al recinte i tast de vins. El preu és de 15 € i les entrades ja es poden comprar al web de la DO Empordà. Les places són limitades.

El cicle està coordinat per les especialistes Clara Poch i Romina Ribera. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà; el Consell Comarcal del Baix Empordà; els ajuntaments de Lladó, Sant Miquel de Fluvià i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, i Glops d'Història.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
'El millor restaurant en una cava al Penedès', a Joc de Cartes
"El millor restaurant en una cava al Penedès", a Joc de Cartes | Tv3
Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre