Neix Mar de Vins, la fira de vi de Castelldefels

El cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre, Castelldefels celebra la primera edició de la fira Mar de Vins

5 grans vins negres de varietats tradicionals, tasta'ls el 28 de setembre

| 21/09/2022 a les 15:10h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Castelldefels, Mar de Vins
 Carles Carbonell, Eva López i Nacho Vicente
Carles Carbonell, Eva López i Nacho Vicente | Mar de Vins
El cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre, Castelldefels celebra la primera edició de la fira Mar de Vins, una mostra que se celebrarà a la Plaça de l’Església, el centre neuràlgic del municipi, i que compta amb el segell dels fundadors de Temps de Vi (Vilanova i la Geltrú) i el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

Mar de Vins està concebuda com a una fira amb tres eixos principals: promoure els vins elaborats a Catalunya; estendre la cultura del vi i del cava juntament amb el patrimoni de Castelldefels; i fer créixer la presència de vi català als restaurants de la localitat.

En paraules de Carles Carbonell, codirector de la fira, en tractar-se d’una primera edició, volen créixer a poc a poc: “Volem anar fent passos i assumint-los, que la ciutat conegui la fira i que a poc a poc tothom se la faci una mica seva. És necessari el suport del sector privat dels restauradors, dels cellers i de la gent que fa teixit a la ciutat per poder créixer”.

Des de l’Ajuntament esperen també que la fira tingui una bona acollida per poder-la reeditar els pròxims anys: “Primer, que agradi als veïns i veïnes, que són els principals objectius, però que també atregui el turisme. Des del nostre àrea creiem que tindrà molt bona rebuda perquè l’hostaleria a la localitat és molt viva”, assegura Eva López, Regidora de Turisme.

Primera edició de Mar de Vins


En aquesta primera edició de la fira, els assistents trobaran una vintena d’expositors, entre cellers i estands gastronòmics. A més de vi i gastronomia, també hi haurà una extensa programació musical, que es concentrarà a l’escenari principal de la mostra, així com un programa de tastos paral·lels.

El primer d’aquests tastos guiats serà dissabte dia 1 a les 18h a la Sala de la República (Plaça de l’Església). Sota el títol Vins Mediterranis, els assistents podran gaudir d’alguns dels vins dels cellers que participen en la fira.

Diumenge a les 12h, al mateix espai, tindrà lloc el tast Recorregut Sensorial per la DO Catalunya, una activitat a càrrec de la Denominació d’Origen Catalunya, patrocinadora de la fira, i on els assistents podran conèixer de primera mà alguns dels vins que s’elaboren sota aquesta denominació d’origen.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Per primer cop, tres vins escumosos aconsegueixen ex aequo la distinció més gran a La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
DO Empordà
La DO programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Tindrà lloc del 4 al 13 de novembre aplegarà propostes arreu de Catalunya amb la vinya i el vi com a protagonistes
Imatge il·lustrativa
Pixabay
The Champagne & Sparkling Wine World Championships ha reconegut amb un or al cava Núria Claverol Homenatge 2015 de Sumarroca