El formatge amb DOP de Maó assoleix rècord de vendes

El 2021 s'ha remuntat un 25% respecte a l'any 2020

Leo Messi fitxa a un reconegut cuiner català per als seus restaurants

| 17/09/2022 a les 08:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Menorca, Mahón-Menorca, formatge
Imatge il·lustrativa
El turisme nacional està salvant les vendes del sector primari de Menorca. El 2021 s'ha remuntat un 25% respecte a l'any 2020, molt a prop d'aconseguir les xifres del 2019. 
Tot i els greus problemes que amenacen les explotacions ramaderes -el baix preu a què es paga la llet, l'alça en els costos pel conflicte a Ucraïna i la sequera-, s'han venut 2.377 tones el 2021, resultats molt positius que aquest 2022 es podran superar vista l'evolució de l'arrencada de la temporada turística. El valor comercialitzat del qual l'any passat van ser 15,7 milions d'euros.

104 ramaderies estan inscrites en el Consell Regulador, amb una producció de formatge sota la DOP (61%). De les 46 formatgeries inscrites el 2021, 40 són artesanes, i totes elles suposen un valor d'uns 15,6 milions d'euros. Actualment, 35 empreses comercialitzen formatge DOP Mahón-Menorca. 

Formatges de Mahón-Menorca, una tradició mil·lenària


Els formatges de Mahón-Menorca, elaborats amb mètodes de tradició mil·lenària, són formatges de pasta premsada, amb arestes arrodonides, i posseeixen el sabor natural de l’Illa de Menorca, declarada Reserva de Biosfera per la UNESCO. El Consell Regulador identifica cada peça de formatge amb una contra etiqueta numerada, un cop han superat els controls de qualitat, físics, químics i sensorials, i inclouen les característiques de sabor i aromes típiques. Aquest segell és l'única garantia de l'autenticitat del seu origen.

El formatge de la DOP Mahón Menorca destaca per les seves aportacions nutritives. Conté àcids grassos essencials com el linoleic i linolènic, que són necessaris per a un correcte desenvolupament. És molt important la seva aportació d'elements minerals, principalment de calci, magnesi i fòsfor. També aporta vitamines com ara les vitamines A i B, i és ric en proteïnes d'alt valor biològic de molt fàcil digestió.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Tindrà lloc del 4 al 13 de novembre aplegarà propostes arreu de Catalunya amb la vinya i el vi com a protagonistes
Imatge il·lustrativa
Pixabay
The Champagne & Sparkling Wine World Championships ha reconegut amb un or al cava Núria Claverol Homenatge 2015 de Sumarroca
El primer vi fet a partir de les varietats recuperades a la Torre Lluvià
El primer vi fet a partir de les varietats recuperades a la Torre Lluvià | Nia Escolà
El projecte, únic a Catalunya, va néixer al 2018 i aquest any s'ha fet la primera verema