5 coses que pots fer per alimentar-te millor i treure't els kilos de l'estiu

El dietista Màrius Fuertes ens recomana hàbits per treure'ns aquells kilos que hem agafat durant les vacances

Leo Messi fitxa a un reconegut cuiner català per als seus restaurants

| 06/09/2022 a les 17:06h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Espai Nutrició, alimentació
Imatge il·lustrativa
Fotolia | adrian_ilie825
No són les úniques ni et convertiran en una persona diferent d’avui per demà. Però si partim de la base que una alimentació saludable és un conjunt d’elements i que depèn d’uns hàbits basats en dades fiables, no dubtis de que t’interessen.

No vagis gaire al restaurant: Els restaurants, per si mateixos, no tenen res de dolent. Són empreses i la seva supervivència depèn del nombre de clients. Les estratègies comercials poden ser múltiples, però entre les més comunes (i des del punt de vista nutricional) hi podem observar coccions poc saludables però de gran palatabilitat, racions excessives o combinacions desequilibrades. Elements que no haurien de suposar cap problema si hi anem de manera esporàdica, però que el nostre organisme no pot agrair si és massa habitual. La recomanació és, doncs, evitar menjar al restaurant sempre que tinguem a l’abast una alternativa més saludable i anar-hi en ocasions especials amb l’objectiu principal de gaudir.

No segueixis “gurús”: N’hi ha a manta i es fan sentir. Infusions d’herbetes miraculoses, restriccions excessives d’un nutrient concret, dejunis extenuants, batuts i suplements a dojo. Si t’estimes la butxaca i penses que l’evidència científica té algun valor, l’estratègia és buscar opcions amb possibilitats reals d’èxit i que hagin demostrat un cert nivell d’eficàcia.

Imita les àvies: Llegums, cassola, mercat, estalvi, frugalitat,... Algú pensa que van créixer a base de pizzes, quinoa, mil productes per triar al súper i un esperit foddie? Penseu-hi. I si podeu parleu-ne amb elles mateixes. N’hi ha que van viure la guerra civil i apunten per centenàries.

Oblida't dels superaliments: L’argument és simple. No existeixen. Fins avui no s’ha demostrat que un sol aliment, per saludable i recomanable que sigui, tingui poder per prevenir, ni molt menys curar, cap patologia. De moment, l’opció més encertada és adherir-se a un estil de vida que inclogui menjar variat, local, sostenible i poc processat, exercici físic (aeròbic i de força) i mantenir un entorn social enriquidor.
 


Foto: Unsplash


De tant en tant menja el que més t'agradi: Sigui el que sigui. Una dieta saludable inclou llicències puntuals destinades purament al plaer i a mantenir la motivació. Podeu llegir Epicur i practicar l’hedonisme. I trobar l’aquí i l’ara per, simplement, gaudir. Perquè una dieta equilibrada també ho és en la mesura que és plaent. I perquè els mecanismes de la gana són curiosos i apassionants. Ves per on, aprendre com funciona la gana, des de la fisiològica fins a l’emocional, pot ser l’inici d’una nova sèrie de coses que podem fer per alimentar-nos més bé.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Felicitats
Anònim, 08/09/2022 a les 18:56
+0
-0
Per fi llegeixo a la premsa uns consells sensats.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Tindrà lloc del 4 al 13 de novembre aplegarà propostes arreu de Catalunya amb la vinya i el vi com a protagonistes
Imatge il·lustrativa
Pixabay
The Champagne & Sparkling Wine World Championships ha reconegut amb un or al cava Núria Claverol Homenatge 2015 de Sumarroca
D’esquerra a dreta, Alberto Torroba, director general d’Argraf, i Jesús Rodríguez, gerent de Redgraf
D’esquerra a dreta, Alberto Torroba, director general d’Argraf, i Jesús Rodríguez, gerent de Redgraf
Amb gairebé 4 milions d’euros anuals de facturació i una plantilla de 19 treballadors, l'adquisició consolida la presència d’Argraf en aquesta important zona vinícola