gastronomia

Sopar en un globus aerostàtic a 400 metres d'altitud

La xef Angélique Schmeinck fa servir el globus com a forn de convecció per cuinar els plats que després serveix als comensals

Leo Messi fitxa a un reconegut cuiner català per als seus restaurants

| 04/09/2022 a les 09:05h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, xef, CuliAir SkyDinning, Angélique Schmeinck, sopar, globus aerostàtic, restaurant, globus, CuliAir Skydinning
La xef Angélique Schmeinck cuinant al globus
La xef Angélique Schmeinck cuinant al globus | FB/CuliAir SkyDinning
CuliAir Skydinning és el nom d'un restaurant situat als Països Baixos i que és únic al món: és en un globus aerostàtic. Així, els comensals poden gaudir d'un autèntic sopar al cel, cuinat per la xef Angélique Schmeinck, que a més aprofita l'aire calent que serveix per elevar el globus per cuinar el menjar.

Durant l'àpat, doncs, es pot contemplar durant una hora i mitja, aproximadament, el paisatge des de l'aire, a uns 400 metres d'altitud. Una experiència única al món i que funciona des de fa gairebé 20 anys.

El globus té 10.000 metres cúbics de volum i 50 metres d'alçada, unes mides que li permeten fer de forn de convecció i on es poden arribar a assolir els 100 graus de temperatura interna. Mitjançant un sistema de politges, els plats es pugen a la part superior del globus en unes cistelletes, i després es baixen per afegir-los la salsa o els condiments. El globus disposa d'uns sensors amb els que la xef sap a quina temperatura està i quanta estona ha de cuinar cada plat.

El menú, de fet, és variat: llagosta escocesa, vieiras a la francesa, llobarro amb espàrrecs verds i crema de pastanaga, pollastre amb xampinyons, espàrrecs blancs amb maionesa i pistatxos... I entre les postres, mousse de xocolata i fruita de la passió. El cost d'aquest menú és d'uns 435 euros per persona.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers