El temporal i la pedra s'acarnissen amb les vinyes del Penedès

Moltes vinyes han quedat destrossades hores abans de ser veremades

Aleix Garcia, sommelier del Vinòmic:«Anem a vins més frescos, menys alcohòlics i més fàcils»

| 01/09/2022 a les 10:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, verema, aiguats, pedregada
Vinyes destrossades pel temporal
Vinyes destrossades pel temporal | Ton Rimbau i Ramon Jané
Els ruixats d'aquest final d'agost s'estan saldant amb destrosses importants al territori. A principis de setmana patíem una pedregada a La Bisbal d'Empordà que trencava vidres de cotxes, teulades de cases i granges -fins i tot moria tràgicament un infant de vint mesos per les contusions de les pedres caigudes-, ahir la climatologia es va acarnissar amb el Penedès. Arbres caiguts, vidres de cotxes i tractors trencats i hectàrees de collita de raïm aixafades per la pedra. Tota la feina d'un any destrossada en 10 minuts.

Els litres d'aigua amb pedra i les fortes ratxes de vent han inundat camins i han malmès hectàrees de vinya just abans de ser veremat el raïm. La localitat més afectada ha estat Vilafranca del Penedès, on ha arrencat arbres, mobiliari urbà i ha bloquejat carreteres.

El viticultor i elaborador Ramon Jané estava a la meitat de la verema... "Tots el viticultors sabem que algun dia això pot passar, però quan passa és difícil d’assumir la feina de tot un any perduda a pocs dies de finalitzar la verema. La natura avegades és injusta", comentava Ramon Jané, mentre fotografiava la vinya destrossada per la pedra.

 

 

Bruno Colomer, enòleg de Codorníu, apuntava el mateix en una publicació a Instagram, "Un any d’esforç i il·lusions perdut en 15 minuts. Demà les anàvem a veremar".
 

Ton Rimbau, viticultor, parlava de trinxamenta a la vinya del Vinseum. "No se si es podrà salvar, està tot inundat".

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers