Aquest és el vi criat en àmfores puntuat amb 93 punts per la crítica americana

El crític americà James Suckling atorga excel·lents puntuacions als vins del celler Mas Blanch i Jové

La millor visita enoturística i de tast de vins de Catalunya és aquesta

| 01/08/2022 a les 17:16h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Mas Blanch i Jové, James Suckling, crítica americana
Imatge il·lustrativa
James Suckling, el prestigiós crític de vins americà, establert a Hong Kong, ha tastat els vins del celler Mas Blanch i Jové (DO Costers del Segre) i els ha considerat excel·lents, amb puntuacions de 90 punts i superiors. Les classificacions han estat publicades, recentment i de manera esglaonada, en el portal digital www.jamessuckling.com.

El vi Troballa Negra s'ha emportat la puntuació més espectacular, amb 93 punts sobre 100. Un vi elaborat 100% amb garnatxa, amb fermentació espontània sense llevats afegits i que es cria sis mesos en àmfores. Mas Blanch i Jové n'elabora només 1700 ampolles. James Suckling diu del d'aquest DO Costers del Segre que té un "nas fresc i àgil, amb notes de cireres, flors, maduixes i pebre blanc". En destaca també algunes notes de comí.
 
Les puntuacions dels vuit vins del celler han estat les següents:
Petit Blanc Saó 2021: 90/100 punts
Saó Blanc 2021: 91/100 punts
Troballa blanca 2021: 90/100 punts
Saó Rosat 2021: 89/100 punts
Petit Saó 2019: 90/100 punts
Saó Abrivat 2019: 90/100 punts
Saó Expressiu 2019: 90/100 punts
Troballa negra 2019: 93/100 punts

Aquest celler situat a la Pobla de Cérvoles, elabora vins ecològics i de muntanya, i és també conegut pel seu projecte La Vinya dels Artistes, on escultures i obres d’art conviuen entre ceps i oliveres. Recentment, s’hi va inaugurar una nova peça, el Poema de l’Home, basat en una obra de Guillem Viladot, reinterpretat per l’arquitecte Jaume Farreny i fet pel ferrer Joan Jové, un dels propietaris del celler i un dels impulsors d’aquest projecte familiar.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Els cellers integrants del projecte Vins del Pirineu
Els cellers integrants del projecte Vins del Pirineu
Ruth Troyano
Vins del Pirineu és un espai web acabat de néixer que mostra la riquesa enològica de la zona, és la Carta de Vins de l’Alt Pirineu
Imatge il·lustrativa
Sabies que en tenim 12 DO contant la DO Cava?