El Samsó del celler Parató s'uneix a l'excusiu grup de "Gran Vi de Mas"

La DO Penedès concedeix el distntiu a aquest vi negre de samsó (carinyena) que el celler vinifica des del 2006

2 'Vi de Mas' i 2 'Gran Vi de Mas' s'incorporen a la DO Penedès

| 26/07/2022 a les 13:33h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vi de Mas, Gran Vi de Mas, carinyena, samsó, Parató
Imatge il·lustrativa
Des del 1975 el celler Parató, celler situat a El Pla del Penedès, conrea les dues vinyes de samsó, a la finca Can Campmany. Va ser al 2006 quan, valorant l’alta qualitat del vi obtingut, Parató va decidir vinificar-lo per separat.

Samsó és el vi negre més emblemàtic del celler. Després de molts anys de reconeixements, tant a nivell nacional com internacional, la Denominació d’Origen Penedès li ha concedit la distinció de Gran Vi de Mas.

Amb aquest reconeixement es garanteix la qualitat del vi, amb raïms 100% ecològics i d'una vinya situada al costat d'un celler que pertany a un mas centenari, en perfecte estat de conservació i amb un entorn paisatgístic d'alt valor. 

El vi destaca per les aromes de fruites vermelles i negres madures (fruita de bosc, maduixa, cirera) i les notes torrefactes i especiades (fumats, fustes cremades, fruits secs torrats, caramel cremat, canyella). Un vi que podeu trobar al mercat a uns 18'50 euros l'ampolla.

Pots consultar els últims vins de la DO Penedès que s'han incorporat a les categories Gran Vi de Mas i Vi de Mas aquí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril | FB
El creador Borja Escalona pressiona la plantilla d'un local gallec per voler menjar sense pagar a canvi de "promoció" y Youtube li ha tancat el canal
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs | Eva Mascarell
El canvi climàtic afecta greument la producció de peix i marisc, mentre els productors declaren portar anys demanant una solució al Govern que no arriba