Novetats de Vins Catalans

​Llunari, el vi brisat que reivindica les fases lunars a l'agricultura

Herència Altés, de la DO Terra Alta, ha elaborat un brisat 100% garnatxa blanca, aromàtic, fresc i intens

Aquests són els millors vins del Concurs de Vins de la DO Terra Alta

| 21/07/2022 a les 18:39h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, vi brisat, Herència Altés, ​Llunari, vins catalans
Imatge il·lustrativa
Els vins brisats, vins que han estat vinificats amb contacte amb les pells durant diversos dies, han format part de la cultura vinícola de la Terra Alta des de fa molts segles. Era la forma més tradicional d'elaborar els vins fins fa unes dècades, quan els nostres avantpassats es guiaven amb les fases lunars, tant al camp com als cellers. 
El Llunari és un 100% garnatxa blanca, de color daurat intens i amb reflexos ataronjats. Des del celler en destaquen les abundants aromes, amb records de codony verd i pell de taronja, fonoll i ametlla. Fresc en boca i amb un final amb reminiscència d’ametlles crues. En paraules de Núria Altés, propietària del celler, “amb aquest vi hem volgut expressar la nostra tradició, d’una banda, vinculada als vins brisats, molt vinculats al nostre territori. D’altra banda, amb el nom volem posar en relleu la importància que la lluna a tingut durant segles per a l’agricultura i, en aquest cas, per a l’elaboració de vi”.

Amb aquest vi es vol posar en valor la intuïció femenina al camp i la seva energia cíclica en sintonia lunar. És un vi d'edició limitada -1.800 ampolles- i es pot adquirir per 18 € al mateix celler ubicat a la Finca Lo Grau de l'Inquisidor (Coll Del Moro), a Gandesa (Terra Alta) o a la botiga online del celler.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Verema de macabeu a Llopart
Verema de macabeu a Llopart
Una jornada de verema el pròxim 3 de setembre que inclou un dinar maridatge a la masia familiar amb el xef Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or
Imatge il·lustrativa
A l'hora de beure bé, hi ha coses que són innegociables... i una d'elles, és el vi català!
Imatge il·lustrativa
Vini Lunardelli
El celler italià Vini Lunardelli elabora una polèmica gamma de vins "històrics" amb fotografies originals dels dictadors