El truc eficaç per refredar el vi en només cinc minuts

És molt senzill: només es necessita un recipient, aigua, glaçons i sal

Leo Messi fitxa a un reconegut cuiner català per als seus restaurants

, Barcelona, Catalunya | 17/07/2022 a les 09:25h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, vi, truc, estiu, refredar, calor
Imatge il·lustrativa
Estiu i calor són la combinació perfecta per generar la necessitat de beure alguna cosa fresca. En moltes ocasions, però, pot passar que per exemple es vulgui beure una copa de vi i aquest no estigui prou fred. Per aconseguir que es refredi ràpidament, hi ha un truc molt eficaç i que farà que no trigui ni cinc minuts en agafar una bona temperatura per a ser ingerida.

És molt senzill: només fa falta un recipient, aigua, glaçons i sal. El procediment també és ben fàcil. Cal col·locar les ampolles dins del recipient, ple d'aigua, els glaçons i la sal, i remenar-ho tot plegat. En cinc minuts, un vi calent o a temperatura ambient estarà ben fred.

Això s'explica perquè es produeix una reacció endotèrmica. La sal es dissol en l'aigua i absorbeix la calor de l'ampolla o la llauna. Si es col·loquen més envasos, això sí, el procés pot ser més lent.

Un altre truc que pot ser molt útil és el d'enrotllar l'ampolla en un paper de cuina mullat d'aigua. Això sí, per fer-ho en aquest cas caldrà un congelador. El procés és més lent que en el cas del primer exemple, però si hi afegeixes sal també es pot accelerar.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Verema de macabeu a Llopart
Verema de macabeu a Llopart
Una jornada de verema el pròxim 3 de setembre que inclou un dinar maridatge a la masia familiar amb el xef Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or
Imatge il·lustrativa
A l'hora de beure bé, hi ha coses que són innegociables... i una d'elles, és el vi català!
Imatge il·lustrativa
Vini Lunardelli
El celler italià Vini Lunardelli elabora una polèmica gamma de vins "històrics" amb fotografies originals dels dictadors