Menjar un alvocat al dia durant sis mesos no té cap efecte sobre el greix de la panxa, del fetge o el perímetre de la cintura en persones amb sobrepès o obesitat. Això no obstant, sí que provoca un lleuger descens dels nivells de colesterol no saludable.
Així ho ha demostrat un assaig realitzat per investigadors de Penn State, als Estats Units, en què també s'ha evidenciat que els participants que menjaven alvocat tenien una dieta de més qualitat. "Tot i que els alvocats no van afectar el greix del ventre ni a l'augment de pes, l'estudi segueix proporcionant proves que els alvocats poden ser una addicció beneficiosa a una dieta ben equilibrada", detalla l'estudi.
"La incorporació d'un alvocat al dia en aquest estudi no va provocar un augment de pes i va causar una lleugera disminució del colesterol LDL, que són totes les troballes importants per a una millor salut", explica Penny Kris-Etherton, una de les responsables de l'estudi.
Per desenvolupar l'estudi, els investigadors van fer un experiment de sis mesos amb més de 1.000 participants amb sobrepès o obesitat, a la meitat dels quals se'ls va indicar que havien de menjar un alvocat al dia i la resta van seguir amb la seva dieta habitual, amb l'única restricció de reduir el consum d'alvocats a dos o menys al mes.