alerta alimentària

Demanen no consumir gelat de vainilla d'una marca molt popular

El producte de Häagen-Dazs s'ha detectat que conté òxid d'etilè, una substància cancerígena

Leo Messi fitxa a un reconegut cuiner català per als seus restaurants

, Barcelona, Catalunya | 12/07/2022 a les 10:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Häagen-Dazs, AESAN, gelat, vainilla, alimentació
Tres boles de gelat de vainilla, en una imatge d'arxiu
Tres boles de gelat de vainilla, en una imatge d'arxiu | Unsplash
Alerta alimentària en un gelat de vainilla d'una marca molt popular. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha demanat no consumir el gelat de vainilla de Häagen-Dazs perquè s'ha detectat que conté òxid d'etilè, una substància que és cancerígena. 

L'alerta s'ha rebut a través de les autoritats franceses, i per ara no s'ha notificat cap cas a l'Estat. Es tracta de diferents lots i amb diferents dates de consum preferent del gelat de vainilla de 460 ml de la marca. Les persones que tinguin aquest producte a casa han de retornar-lo al punt de compra.
 
L'origen de la contaminació del producte es troba en l'extracte de vainilla de Madagascar que s'ha utilitzat per elaborar-ho. En concret, es tracta de les terrines dels lots 4146758, 4156565, 4157457, 4163546, 4169920, 4172653, 4167054, 4222694, 4240220, 4246885 4284604 i 4287990, mentre que les dates de consum preferent es troben entre el 15/07/2022 i el 16/05/2023.

L'AESAN, que depèn del ministeri espanyol de consum, també ha demanat que es verifiqui la retirada corresponent d'aquests productes de tots els canals de comercialització. No és el primer cop, de fet, que hi ha una alerta alimentària per òxid d'etilè. L'estiu passat, diverses marques de gelats, ja van retirar productes per la presència d'aquest component.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Cavatast
Del 7 al 9 d'octubre, un ampli ventall de caves de tota la D.O. Cava i empreses de restauració exposaran al Parc Lluís Companys
Imatge il·lustrativa
Quatre professionals del vi l’han tastat a cegues per intentar endevinar amb quina varietat i com s’ha elaborat
Imatge il·lustrativa
Milmanda 2018 de Família Torres, millor vi blanc de la Guia de la Setmana Vitivinícola 2022