En l'àmbit nacional, millor cava jove i en l'internacional, 95 punts sobre 100

Els caves Cygnus Albireo i Rara Avis Larus del celler Umesu, premiats als concursos més prestigiosos de Catalunya i de l’àmbit internacional

| 11/07/2022 a les 13:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Umesu
Cygnus Albireo ha estat nomenat com el millor Cava jove de Catalunya als premis Vinari amb medalla Gran Or i el Larus, de la col·lecció Rara Avis, medalla d’Or als premis internacionals Decanter.

El Celler Umesu, nascut l’any 2000 a Font-rubí (Alt Penedès), des del principi va apostar per una agricultura orgànica i sostenible per elaborar vins i caves de marcada personalitat. Avui, aquest camí que es va iniciar fa 22 anys, dona els seus fruits amb diversos reconeixements als concursos amb més prestigi de casa nostra i de l’estranger.
 

Premis Vinari


En els Vinari, el Cava Cygnus Albireo, ha sigut reconegut amb un Gran Or, posicionant-se com a millor escumós jove de Catalunya. Tota una alegria pel Celler, que ha obtingut per primera vegada aquesta medalla.


DO Cava
- Gran Or, Cygnus Albireo. Categoria Escumosos Joves.

DO Penedès
- Or, Anais Xarel·lo 2021. Categoria Vins Blancs Joves.

 

Premis Decanter


Els Decanter World Wine Awards (DWWA), organitzats per la famosa revista britànica, ha atorgat, en la seva 19a edició, 5 medalles d’or a aquells escumosos de més qualitat del nostre territori.
Una d’aquestes especials distincions ha sigut pel Larus, de la col·lecció Rara Avis, un eclèctic cupatge de Pinot Noir Blanc de Noirs i Xarel·lo. Els Decanter són premis de gran abast global i un referent gràcies al seu jurat, amb els millors experts del panorama internacional.

DO Cava
- Or, Rara Avis Larus. 95 punts
- Plata, Cygnus Deneb. 90 punts
- Plata, Cygnus Sador. 90 punts
- Bronze, Rara Avis Territ. 89 punts

DO Penedès
- Plata, El Vol de nit 2017. 90 punts
- Bronze, De Llevant 2021. 89 punts
- Bronze, De Ponent 2021. 87 punts
- Bronze, Dahlia 2021. 87 punts

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Per primer cop, tres vins escumosos aconsegueixen ex aequo la distinció més gran a La Guia de Vins de Catalunya
Celler Purgatori de Família Torres
Celler Purgatori de Família Torres
La guia editada per La Vanguardia escull els millors vins i els millors projectes enoturístics
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril | FB
El creador Borja Escalona pressiona la plantilla d'un local gallec per voler menjar sense pagar a canvi de "promoció" y Youtube li ha tancat el canal
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs | Eva Mascarell
El canvi climàtic afecta greument la producció de peix i marisc, mentre els productors declaren portar anys demanant una solució al Govern que no arriba