Nou vi brisat del celler Parató

Un xarel·lo de mínima intervenció macerat amb les seves pells

Aquests són els millors vins de la DO Tarragona

| 11/07/2022 a les 09:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Parató, Parató Xarel·lo Brisat
Imatge il·lustrativa
Expliquen des del celler Parató, situat al Pla del Penedès, que la il·lusió que els va moure en fundar el celler Parató, es basava en dos pilars; per una banda, reproduir la idea del "Petit Chateau" francès, és a dir elaborar i embotellar els vins amb raïms provinents exclusivament de les seves finques. La segona premissa era elaborar vins negres de qualitat al Penedès.
L'any 1980 van elaborar el primer monovarietal de xarel·lo, i a l'any 2000 ja tenien quatre tipus de vins elaborats amb aquesta varietat. Fruit d'aquest coneixement, el celler ha elaborat el nou Parató Xarel·lo Brisat 2021.
 

Parató Xarel·lo Brisat 2021


Parató ha volgut retre un homenatge als orígens amb aquest vi brisat. Un vi tal com el feien els nostres avis. Mínima intervenció en un procés natural. Macerat amb la seva pell, sense sulfits ni llevats afegits. Un vi blanc de color intens, fruit de la fermentació del xarel·lo amb els llevats naturals procedents de la vinya. Destaca per les seves aromes complexes, amb una entrada suau en boca. Un vi intens i molt expressiu.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Verema de macabeu a Llopart
Verema de macabeu a Llopart
Una jornada de verema el pròxim 3 de setembre que inclou un dinar maridatge a la masia familiar amb el xef Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or
Imatge il·lustrativa
A l'hora de beure bé, hi ha coses que són innegociables... i una d'elles, és el vi català!
Imatge il·lustrativa
Vini Lunardelli
El celler italià Vini Lunardelli elabora una polèmica gamma de vins "històrics" amb fotografies originals dels dictadors