Novetats de Vins Catalans

​Bouquet d’Alella Pansa Blanca 2021, el nou vi del celler d’Alella

Elaborat amb la varietat insígnia de la DO Alella, té el seu origen en les vinyes més velles que Bouquet d’Alella té a l’àrea protegida de la Vall de Rials

Aquests són els 7 vins "medalla d'or" de la DO Penedès

| 07/07/2022 a les 18:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, vins catalans, Bouquet d'Alella, DO Alella, Bouquet d’Alella Pansa Blanca 2021
Imatge il·lustrativa
Bouquet d’Alella ha llançat al mercat Bouquet d’Alella Pansa Blanca 2021, un vi blanc ecològic elaborat exclusivament amb raÏm seleccionat de les vinyes més velles del celler. Creixen a la Vall de Rials, vessant mar, un entorn protegit d’interès paisatgístic i mediambiental en el cor d’aquest territori vinícola. D’aquí que la seva producció és molt limitada (2.130 ampolles). “Hem volgut descobrir l’expressió de la pansa blanca de les nostres vinyes més velles i donar així a conèixer la singularitat de la nostra finca i terrer”, comenten des del celler d'Alella.

Mantenint el seu compromís sostenible i en la línia de la filosofia del celler d’elaborar vins honestos que transmeten en essència el seu origen, el nou Bouquet d’Alella Pansa Blanca s’elabora amb llevats autòctons i intervenció mínima per obtenir la puresa d’aquesta varietat autòctona i el terrer. L’enòleg interpreta la identitat de la pansa blanca i de les vinyes velles en sauló en un vi de marcada personalitat mediterrània; sent untuós, amb cos i volum en boca, té molta fruita blanca, és llarg i agradable.

Elaboració del Bouquet d'Alella Pansa Blanca 2021


Bouquet d’Alella Pansa Blanca és un vi d’agricultura ecològica. Com la resta de vinyes conreades pel celler, la verema és manual i es practica una doble selecció del raïm, a la mateixa vinya i posteriorment, a la taula de tria. El raïm veremat es refrigera en una cambra de fred unes hores per aconseguir els precursors aromàtics del fruit. El premsat és suau per obtenir únicament el most flor. Segueix el desfangat estàtic per separar-ne les parts sòlides. La fermentació alcohòlica es fa amb els llevats propis de la vinya, en dipòsits d’acer inoxidable i a temperatura controlada de 15ºC durant tres setmanes. Finalment, el vi fa una criança sobre les seves lies durant cinc mesos amb battonage.


També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Verema de macabeu a Llopart
Verema de macabeu a Llopart
Una jornada de verema el pròxim 3 de setembre que inclou un dinar maridatge a la masia familiar amb el xef Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or
Imatge il·lustrativa
A l'hora de beure bé, hi ha coses que són innegociables... i una d'elles, és el vi català!
Imatge il·lustrativa
Vini Lunardelli
El celler italià Vini Lunardelli elabora una polèmica gamma de vins "històrics" amb fotografies originals dels dictadors