Família Torres compra un nou celler a Galícia

El negoci familiar està present a Rias Baixas des del 2012 i elabora els vins d’albarinyo Pazo das Bruxas i Blanco Granito de Pazo Torre Penelas

Un vi català treu 95 punts sobre 100 en el concurs de vins britànic IWC

| 06/07/2022 a les 06:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Pazo Torre Penelas, Família Torres
Imatge il·lustrativa
Quan es compleixen deu anys de l'arribada de Família Torres a Galícia, amb l'elaboració del seu primer albarinyo Pazo das Bruxas, i cinc de la compra del Pazo Torre Penelas, on vinifica el vi d'alta gamma Blanco Granito, la família del vi del Penedès consolida el seu projecte vitivinícola a la Denominació d'Origen Rias Baixas amb l'adquisició d'un nou celler a la província de Pontevedra.

El celler està situat a Meaño, a poca distància del pazo, a la Vall de Salnés, la més coneguda de les cinc subzones que integren la DO. Es va construir el 1990 i operava sota el nom de Valdamor. Les instal·lacions ocupen una superfície de 3.000 m² i inclouen les sales de recepció, elaboració i criança, a més de les zones d'embotellament i expedicions. També hi ha una zona destinada a oficines i un espai de tast i d'exposició.


Víctor Cortizo, enòleg dels projectes de Galícia de Família Torres. Foto: Família Torres


Família Torres té previst adequar les instal·lacions perquè entrin en funcionament aquesta verema, amb l'objectiu d'augmentar gradualment la seva producció d’albarinyo davant la creixent demanda de països com els Estats Units, el principal mercat d'exportació del vi Pazo das Bruxas. La posada en marxa del celler, que dirigirà l'enòleg Víctor Cortizo, al capdavant del projecte gallec de Família Torres des del 2017, suposarà la creació de llocs de treball locals i la possibilitat d'incorporar viticultors de la zona.

Família Torres compta també amb el petit celler Pazo Torre Penelas, situat al pazo del mateix nom, la particularitat del qual són els dipòsits ovoides de granit per a la fermentació i criança del vi. A més de les 6 hectàrees de vinya situades en el recinte del pazo, el celler està augmentat el seu potencial vitícola amb la plantació aquest any d'una vinya de 6 hectàrees a la subzona Ribera do Ulla i un terreny d'unes 8 hectàrees a la Vall de Salnés que plantarà el 2023. En total sumarà 20 hectàrees d’albarinyo, la varietat reina de Galícia.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres: “al llarg d'aquests deu anys, hem anat consolidant el projecte de Rias Baixas, pensant en el territori, la seva història i tradicions, convençuts del gran potencial d'aquesta regió i la seva projecció internacional. Amb aquest nou celler, podrem continuar creixent de manera sostenible i respectuosa”.

Deu anys de presència a Galícia


La cinquena generació de Família Torres, Miquel i Mireia Torres, va decidir implantar-se en Rias Baixas després d'iniciar els projectes de Ribera del Duero i Rioja. El 2012, va elaborar el seu primer vi d’albarinyo 100% amb el nom de Pazo das Bruxas, que avui es comercialitza a més de 40 països.
 


Pazo Torre Penelas. Foto: Familia torres


L’any 2017, Família Torres va adquirir el Pazo Torre Penelas amb les seves 6 hectàrees de vinya per elaborar un vi singular de llarga criança. El pazo, situat en el municipi de Portas, a Pontevedra, està catalogat com a patrimoni històric del s. XIV o XV i compta amb els elements típics de les cases pairals gallegues com el graner (hórreo), el colomar i la capella. Entre els seus propietaris, figuren personatges il·lustres com el conqueridor Ponce de León.

L'any següent, va construir un celler de petites dimensions sota la torre de la casa, en la qual es van instal·lar innovadors dipòsits ovoides de granit gallec per a la vinificació i criança dels vins, amb l'objectiu de potenciar l'origen de la vinya que creix en sòls granítics i fer una picada d'ullet a la viticultura ancestral, quan el vi s'elaborava en cups rupestres tallats directament en la roca de granit.

La trajectòria de Família Torres a Galícia culmina ara amb l'adquisició d'aquest nou celler que li permetrà augmentar la seva capacitat productiva a Rias Baixas.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Per primer cop, tres vins escumosos aconsegueixen ex aequo la distinció més gran a La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers