2 'Vi de Mas' i 2 'Gran Vi de Mas' s'incorporen a la DO Penedès

Família Torres, Parató i Covides són els cellers els cellers autoritzats i sumen 16 vins a la denominació amb aquestes categories

Aquests són els 7 vins "medalla d'or" de la DO Penedès

| 30/06/2022 a les 08:19h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
El darrer ple del Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat la incorporació de 4 vins més a les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas provinents de 3 cellers de la DO Penedès. Concretament els vins que lluiran en les seves etiquetes aquestes categories són el Mas La Plana de Família Torres i el Parató Samsó Can Campany de Parató, com a Gran Vi de Mas, i els vins Blanc Xarel·lo Mas Llinda i el Negre Cabernet Sauvignon Mas Llinda de Covides com a Vi de Mas. Aquestes noves categories aprovades a finals del 2021 dins del Pla Estratègic DO Penedès 2030, certifiquen vins d’alta qualitat, vinculades a una masia centenària i seguint uns estrictes processos d’elaboració.
Amb la certificació de fa uns mesos dels primers vins dins de les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas, el Consell Regulador de la DO Penedès ja va anunciar que estava treballant per incorporar-ne d’altres. Els 4 vins dels 3 cellers de la DO Penedès que s’incorporen dins d’aquest paraigües, s’afegeixen als 12 vins aprovats dels cellers Viladellops, Mas Rodó, Sumarroca, Alsina Sardà i Can Feixes.
 

Gran Vi de Mas/Vi de Mas


La creació de les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas s’engloba dins de les accions que la DO Penedès està treballant per potenciar el reconeixement de la qualitat dels seus vins i la tradició vitivinícola del territori amb el mas com a referència, així com que hagi rebut un ampli reconeixement dins del sector. Per tal de complir amb els criteris de la DO Penedès, el vi s’ha d’elaborar a partir de raïms de vinyes properes al mas, d’una finca propietat del celler o amb un contracte de gestió de mínim de 7 anys. Entre el mas –que ha de ser centenari, ben conservat i situat en un entorn d’alt valor paisatgístic– i les vinyes no hi podrà haver més de 2 quilòmetres lineals.
 
Les vinyes han de ser ecològiques, collides a mà i amb una edat mínima dels ceps de 10 anys en el cas del Vi de Mas i de 25 anys en el cas del Gran Vi de Mas. Els rendiments per hectàrea de vinya han de ser un 15% inferiors als autoritzats per la DO Penedès. Es potencien les varietats pròpies del Penedès i la criança ha de ser d’un mínim de 8 mesos en el cas dels vins blancs i 20 mesos en el cas dels negres.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Per primer cop, tres vins escumosos aconsegueixen ex aequo la distinció més gran a La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Verema de macabeu a Llopart
Verema de macabeu a Llopart
Una jornada de verema el pròxim 3 de setembre que inclou un dinar maridatge a la masia familiar amb el xef Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or
Imatge il·lustrativa
A l'hora de beure bé, hi ha coses que són innegociables... i una d'elles, és el vi català!
Imatge il·lustrativa
Vini Lunardelli
El celler italià Vini Lunardelli elabora una polèmica gamma de vins "històrics" amb fotografies originals dels dictadors