CONSUM

Denuncien sis populars marques d'alimentació per reduflació

La pràctica consisteix a fer que als ulls del consumidor el preu del producte sigui el mateix, però en rep una quantitat menor

Aquest és el millor escumós rosat segons el concurs "Barcelona Rosé"

, Barcelona, Catalunya | 26/06/2022 a les 18:44h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, CNMC, OCU, supermercats, marques, preus, augment, reduflació
Imatge d'un supermercat
Imatge d'un supermercat | Unsplash
L'augment del preu de l'energia, dels carburants i la crisi d'Ucraïna ha comportat un increment del cost dels productes del supermercat. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ja alertava el passat mes d'abril d'una pràctica que realitzaven algunes grans marques per mantenir el preu del producte.

A ulls del consumidor, el preu del producte és el mateix que abans, però en rep una quantitat menor. És la pràctica de la reduflació, molt utilitzada els últims mesos per l'impacte de tots els fenòmens mundials. Ara, l'OCU ja ha identificat sis grans empreses d'alimentació que estan fent aquesta pràctica i les ha denunciades davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

En concret, són Pastas Gallo, Danone, Pescanova, Cola cao, Tulipán i Campofrío. L'OCU considera que estan exercint unes pràctiques que poden alterar la competència de manera deslleial. Per evitar-ho, l'organització també demanarà al ministeri de Consum que obligui a millorar les informacions que es donen en l'etiquetatge dels productes.

L'OCU va alertar d'aquesta tècnica per primer cop a finals del 2021. Afectava productes ben diversos que podien anar des del cacau en pols, fins als iogurts o els envasos de pasta. Precisament algunes de les marques conegudes que ho havien dut a terme eren Cola cao (amb 40 grams menys), la mantega Tulipán (amb 50 grams menys) o la pasta Gallo, que va pujar més d'un 15% el preu dels paquets.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Verema de macabeu a Llopart
Verema de macabeu a Llopart
Una jornada de verema el pròxim 3 de setembre que inclou un dinar maridatge a la masia familiar amb el xef Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or
Imatge il·lustrativa
A l'hora de beure bé, hi ha coses que són innegociables... i una d'elles, és el vi català!
Imatge il·lustrativa
Vini Lunardelli
El celler italià Vini Lunardelli elabora una polèmica gamma de vins "històrics" amb fotografies originals dels dictadors