"Orange", brisats, escumosos ancestrals, tasta 6 grans vins el 29 de juny

Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...

| 23/06/2022 a les 08:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, La Guia de Vins de Catalunya, vins catalans

TAST DE 6 DELS MILLORS VINS NATURALS DE CATALUNYA

Tasta 6 grans vins de mínima intervenció, de producció limitada i alguns d'ells esgotats, per només 25 €.

  • Dia: Dimecres 29 de juny
  • Durada: 2,5 hores
  • Preu: 25 € (iva inclòs)
  • Horari: 19:00 h
PER COMPRAR LES ENTRADES: AQUÍ

Vins del tast:

  • Alfredo Arribas Vins Nus, Siuralta Orange 2021 (DO Montsant) 
  • Castell d'Encus, Taleia Brisat 2018 (DO Costers del Segre)
  • Mas Gomà Tiet Jan Xarel·lo 2020 (sense DO)
  • Alfredo Arribas Vins Nus, InStabile Brisat 2020 (DOQ Priorat)
  • Cal Tiques Ancestral Xarel·lo 2020 (sense DO)
  • Arché Pagès Brisat 2020 (sense DO)

On és Vins & Co?

  • Carrer d'Aribau, 177, 08036 Barcelona

Vols tastar 6 grans vins? Et proposem fer un tast de limitadíssimes produccions, algunes d'elles esgotades, a la botiga Vins & Co, al carrer Aribau número 177 de Barcelona. Orange wines, brisats, escumosos ancestrals, vins de mínima intervenció que no et deixaran indiferent.

 

Els 6 vins del tast a la botiga Vins & Co


Alfredo Arribas Vins Nus, SiurAlta Orange 2021

Varietat: Malvasia, garnatxa i carinyena blanca
DO Montsant
PVP: 16 euros

SiurAlta és una gamma del celler Vins Nus d'Afredo Arribas, situat al Priorat. El seu propietari treballa de forma natural mitjançant vinificacions no intervencionistes. Són vins on l'acidesa és la columna vertebral, substituint la tradicional estructura tànnica. Vins purs, artesanals, molt propers als seus orígens. Vins d'alçada i amb capacitat d'envellir.

SiurAlta Orange és un vi que es verema aviat, amb la intenció de veure compensada la pèrdua d'acidesa que genera la llarga maceració i posterior fermentació del most en contacte amb les pells, sempre en petites àmfores. Elaborat amb delicadesa, Orange mostra un color, una terbolesa i una estructura vibrant. 

Castell d'Encus Taleia Brisat 2018

Varietat: 85% Sauvignon Blanc, 15% Semillon
DO Costers del Segre
PVP: 24 euros

Taleia significa obsessió, fal·lera, dèria... i fa referencia al que representa el projecte de Castell d’Encus pel Raül Bobet (el seu propietari i enòleg). Tot el vi s’ha elaborat tenint cura que fos llevat autòcton, una part ha estat fermentat en cups de pedra del s. XII, i la resta en inox. Tot el vi ha tingut una criança en bóta d’uns 12 mesos. Al vi mai hi ha hagut cap addició de sulfits ni cap mena d’antioxidant.
Segons el Raül Bobet, el seu creador, “Taleia Brisat és un vi blanc que s’elabora com un vi negre, amb les pells. Fer un vi natural sense sulfits, per a mi és sinònim de coneixement, per a evitar massa oxidació i notes de reducció”.

Mas Gomà Tiet Jan Xarel·lo

Varietat: 100% Xarel·lo
Sense DO
PVP: 13 euros

Provinent de vinyes de xarel·lo de 70 anys, el vi està elaborat amb la mínima intervenció, sense sulfits afegits, amb fermentació espontània i sense filtrar ni clarificar. Macera amb les pells unes hores, sis mesos amb les lies i sis mesos en ampolla.
Un vi mineral, amb notes fresques i salines. Notes fumades -més discretes- provinents d’esquistos pissarrosos i de pedra foguera blanca. Romaní, fonoll i camamilla.

Alfredo Arribas Vins Nus, InStabile Brisat 2020

Varietat: Garnatxa, macabeu, cartoixà, muscat
DOQ Priorat
PVP: 23 euros

Un altre vi del celler Vins Nus d'Alfredo Arribas. Tal com ell descriu la gamma, "els InStabiles són vins lliures. Ordenats com una sèrie, numerats correlativament i amb un subtítol canviant, renuncíen a la continuitat de les anyades i en particular a la dels seus orígens. Exercicis basats en l'ensamblatge, lleugers, ingràvids. Artesania vinícola."

Lleuger “brisat” dʼun compendi de varietats mediterrànies: garnatxa blanca, macabeu, cartoixà i moscatell. Prefermentació de 15 dies amb raïm sencer. Fermentació espontània, sagnat i prensat a mà, criança en ous horitzontals de gres blanc. Olios, aromàtic i encisador.
 
Cal Tiques Ancestral Xarel·lo 2020 

Varietat: 100% Xarel·lo a
Sense DO
PVP: 21 euros

L'Ancestral Xarel·lo del 2020 es cull de manera manual, es derrapa i macera amb les pells 10 dies en dipòsits d'acer inoxidable. Després d'aquest període es descuva per gravetat sense premsar i continua la fermentació en dipòsits d'acer inoxidable.

Seguint el mètode Ancestral, s'embotella el most abans de que acabi la fermentació. No ha estat clarificat ni filtrat i no conté sulfits afegits. Cítrics, poma, pera, llevats. Un (gran) escumós amb molta personalitat.

Arché Pagès Brisat 2019

Varietat: Garnatxa blanca
Sense DO
PVP: 15 euros

Un vi brisat elaborat amb garnatxa blanca, amb fermentació espontània i 20 dies de maceració. No es clarifica ni es filtra, i no té sulfits afegits. 
Fruites blanques molt madures envoltades de notes de flors seques, d’herbes remeieres infusionades, regalèssia de pal i records anisats, formant tot plegat un conjunt rústic, singular i molt mediterrani. El pas de boca és tot un festival de sensacions aromàtiques, untuós i ben estructurat. Final llarg de sabor salí i lleugerament amargós.



6 joies de molt limitades produccions, algunes d'elles ja esgotades, que podeu tastar (i comprar) el pròxim 25 de maig a Vins & Co.
PER COMPRAR LES ENTRADES: AQUÍ

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa | 1 comentari
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Cedida
La Plaça Catalunya serà l'escenari per donar a conèixer el producte local, la cuina i la clotxa de les Terres de Mestral