TAST DE 6 DELS MILLORS VINS NATURALS DE CATALUNYA
Tasta 6 grans vins de mínima intervenció, de producció limitada i alguns d'ells esgotats, per només 25 €.
- Dia: Dimecres 29 de juny
- Durada: 2,5 hores
- Preu: 25 € (iva inclòs)
- Horari: 19:00 h
Vins del tast:
- Alfredo Arribas Vins Nus, Siuralta Orange 2021 (DO Montsant)
- Castell d'Encus, Taleia Brisat 2018 (DO Costers del Segre)
- Mas Gomà Tiet Jan Xarel·lo 2020 (sense DO)
- Alfredo Arribas Vins Nus, InStabile Brisat 2020 (DOQ Priorat)
- Cal Tiques Ancestral Xarel·lo 2020 (sense DO)
- Arché Pagès Brisat 2020 (sense DO)
On és Vins & Co?
- Carrer d'Aribau, 177, 08036 Barcelona
Vols tastar 6 grans vins? Et proposem fer un tast de limitadíssimes produccions, algunes d'elles esgotades, a la botiga Vins & Co, al carrer Aribau número 177 de Barcelona. Orange wines, brisats, escumosos ancestrals, vins de mínima intervenció que no et deixaran indiferent.

Els 6 vins del tast a la botiga Vins & Co
Alfredo Arribas Vins Nus, SiurAlta Orange 2021
Varietat: Malvasia, garnatxa i carinyena blanca
DO Montsant
PVP: 16 euros
SiurAlta és una gamma del celler Vins Nus d'Afredo Arribas, situat al Priorat. El seu propietari treballa de forma natural mitjançant vinificacions no intervencionistes. Són vins on l'acidesa és la columna vertebral, substituint la tradicional estructura tànnica. Vins purs, artesanals, molt propers als seus orígens. Vins d'alçada i amb capacitat d'envellir.

SiurAlta Orange és un vi que es verema aviat, amb la intenció de veure compensada la pèrdua d'acidesa que genera la llarga maceració i posterior fermentació del most en contacte amb les pells, sempre en petites àmfores. Elaborat amb delicadesa, Orange mostra un color, una terbolesa i una estructura vibrant.
Castell d'Encus Taleia Brisat 2018
Varietat: 85% Sauvignon Blanc, 15% Semillon
DO Costers del Segre
PVP: 24 euros
Taleia significa obsessió, fal·lera, dèria... i fa referencia al que representa el projecte de Castell d’Encus pel Raül Bobet (el seu propietari i enòleg). Tot el vi s’ha elaborat tenint cura que fos llevat autòcton, una part ha estat fermentat en cups de pedra del s. XII, i la resta en inox. Tot el vi ha tingut una criança en bóta d’uns 12 mesos. Al vi mai hi ha hagut cap addició de sulfits ni cap mena d’antioxidant.

Mas Gomà Tiet Jan Xarel·lo
Varietat: 100% Xarel·lo
Sense DO
PVP: 13 euros
Provinent de vinyes de xarel·lo de 70 anys, el vi està elaborat amb la mínima intervenció, sense sulfits afegits, amb fermentació espontània i sense filtrar ni clarificar. Macera amb les pells unes hores, sis mesos amb les lies i sis mesos en ampolla.

Alfredo Arribas Vins Nus, InStabile Brisat 2020
Varietat: Garnatxa, macabeu, cartoixà, muscat
DOQ Priorat
PVP: 23 euros
Un altre vi del celler Vins Nus d'Alfredo Arribas. Tal com ell descriu la gamma, "els InStabiles són vins lliures. Ordenats com una sèrie, numerats correlativament i amb un subtítol canviant, renuncíen a la continuitat de les anyades i en particular a la dels seus orígens. Exercicis basats en l'ensamblatge, lleugers, ingràvids. Artesania vinícola."

Lleuger “brisat” dʼun compendi de varietats mediterrànies: garnatxa blanca, macabeu, cartoixà i moscatell. Prefermentació de 15 dies amb raïm sencer. Fermentació espontània, sagnat i prensat a mà, criança en ous horitzontals de gres blanc. Olios, aromàtic i encisador.
Cal Tiques Ancestral Xarel·lo 2020
Varietat: 100% Xarel·lo a
Sense DO
PVP: 21 euros
Varietat: 100% Xarel·lo a
Sense DO
PVP: 21 euros
L'Ancestral Xarel·lo del 2020 es cull de manera manual, es derrapa i macera amb les pells 10 dies en dipòsits d'acer inoxidable. Després d'aquest període es descuva per gravetat sense premsar i continua la fermentació en dipòsits d'acer inoxidable.

Seguint el mètode Ancestral, s'embotella el most abans de que acabi la fermentació. No ha estat clarificat ni filtrat i no conté sulfits afegits. Cítrics, poma, pera, llevats. Un (gran) escumós amb molta personalitat.
Arché Pagès Brisat 2019
Varietat: Garnatxa blanca
Sense DO
PVP: 15 euros
Un vi brisat elaborat amb garnatxa blanca, amb fermentació espontània i 20 dies de maceració. No es clarifica ni es filtra, i no té sulfits afegits.

6 joies de molt limitades produccions, algunes d'elles ja esgotades, que podeu tastar (i comprar) el pròxim 25 de maig a Vins & Co.
PER COMPRAR LES ENTRADES: AQUÍ