Tres grans vins de varietats tradicionals per una revetlla de luxe

Us recomanem tres vins de varietats tradicionals catalanes, molt originals i que segurament no coneixeu

Sis vins per si aneu curts d'armilla

| 20/06/2022 a les 10:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins originals, vins catalans, varietats tradicionals
La nit més curta de l'any és a tocar. I què és una revetlla sense algun bon vi? És menys revetlla, això segur. Us proposem tres vins amb un denominador comú, són diferents perquè  són originals.

Roca del Crit 2020


Celler: Gallina de Piel Wines
DO Empordà
Varietats: Carinyena 82%, garnatxa 16%
PVP: 16,30 €

Gallina de Piel Wines és el projecte de qui va ser sommelier del Bulli, David Seijas. Explica el David que anant cada dia a treballar al millor restaurant del món, contemplava unes vinyes del Cap de Creus que miraven a la badia de Roses. Tenia el somni que algun dia faria un vi amb aquells raïms. El vi que avui us recomanem és aquest somni fet realitat, el Roca del Crit.
Explica que la roca del crit era una roca de la part posterior de la Cala Montjoi on anava, quan ja no podia més amb la tensió del restaurant, i feia un bram tan fort com podia, per alliberar tensions. Era la seva Roca del Crit.

Molt recomanables tots els vins del celler, cadascun d'ells amb una història genial darrere; Manar do Seixas, Ikigall, Mimetic, Pinkgall... I tots ells amb un denominador comú, unes narratives molt treballades i amb molt d'humor. De fet, el celler ja neix proposant diversió -d'aquí el seu nom!-, una diversió que tanta falta fa en aquest sector. Al tast, tota la gamma són vins elegants i seriosos, però amb una narrativa original i inèdita, molt divertida i que atrapa. Al Roca del Crit hi podeu trobar fruita vermella i negra, regalèssia, cacau i herbes mediterrànies. Una gamma que heu de tastar de totes passades.

790 Pe-Cat's


Celler: Loxarel
DO Penedès
Varietats: Garnatxa Negra 85% i una pinzellada de sirà.
PVP: 21,55 €

790 són els dies d'espera des de la collita fins que s'embotella. Fermenta en àmfores de fang. El seu elaborador, Josep Mitjans, és un gran defensor de les fermentacions en àmfores de fang per tal d'aconseguir estils més purs, buscant l’expressió del raïm i del terrer a les ampolles.
 

Per en Josep, "aquesta és la millor manera d'expressar la varietat i obtenir una garnatxa més fresca". Per fer el vi una mica més màgic, la vinya està situada al poblat Templer de Selma, un poblat abandonat que va ser la seu d'una comanda rural del Temple que va controlar el territori del castell de Selma. Les vinyes descansen sobre terres vermelles i argiles. Un vi estructurat, potent, amb volum, que destaca per la fruita vermella, els pebres en nas i els lleugers tocs de fusta de la criança en bóta. Un Penedès sorprenentment diferent.

Especial Picapoll Negre 2019


Celler: Oller del Mas
DO Pla de Bages
Varietats: Picapoll Negre 100%
PVP: 50 €

Un gran vi negre elaborat amb una varietat, la picapoll negre, que a poc a poc va tenint més cellers que la treballen i més adeptes entre els consumidors. Una de les zones on es treballa la varietat és al Bages, amb un clima mediterrani amb influència continental, i Oller del Mas és un dels cellers que ha apostat decididament per fer un vi d'alta gamma amb picapoll negre. Un raïm que dóna un bon grau alcohòlic i vins amb poc color, aromes intenses i acideses remarcables.
 

L'Especial Picapoll Negre és un vi amb 93 punts Parker i 9,74 punts a la Guia de Vins de Catalunya. Té nou mesos d'envelliment en bótes que destaca per les aromes especiades de pebre i canyella i notes florals, amb tocs de fruita (melmelada de groselles, nabius...). Un vi original, sorprenent, molt diferent si no esteu acostumats a aquesta varietat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa | 1 comentari
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Cedida
La Plaça Catalunya serà l'escenari per donar a conèixer el producte local, la cuina i la clotxa de les Terres de Mestral