Novetats de Vins Catalans

Pla del Bosc, un xarel·lo vermell de vinyes de 30 anys i d'elaboració tradicional

Vins el Cep torna als orígens del Penedès recuperant una varietat autòctona com és el xarel·lo vermell

| 16/06/2022 a les 10:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins catalans, xarel·lo vermell, Pla del Bosc, Vins el Cep

Després d’anys fent proves per conèixer i entendre la varietat, Vins el Cep treu al mercat el xarel·lo vermell Pla del Bosc. Aquest prové de la vinya del mateix nom, “Pla del Bosc”, de la finca de Can Miquel de les Planes de Gelida, parcel·la que actualment té més de trenta anys i que és la fidel representació d’una varietat que sempre ha existit al Penedès, però que ha costat molt atorgar-li el protagonisme que es mereix.

Pla del Bosc és el primer vi tranquil que elabora Vins el Cep utilitzant l’ou de formigó durant la part final de la fermentació i la seva posterior criança. La forma d’ou i l'estructura del formigó, explica el celler, "ajuda a mantenir les mares en suspensió i aconseguir un vi més expressiu, amb més personalitat i més caràcter". També elaboren una part brisada per obtenir més complexitat.

El resultat és un vi de mínima intervenció amb la intenció d'expressar la singularitat del xarel·lo vermell i mantenir la tipicitat de la varietat. Té un color groc-ataronjat amb un punt de terbolesa (no està filtrat). És aromàticament intens, amb records a fruita de pinyol com podria ser el préssec o l’albercoc. L’acompanyen suaus notes a pell de taronja i fonoll. Intensitat alta en boca i molta Frescor. Destaca per ser un vi persistent i amb un toc rústic típic de la varietat.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa | 1 comentari
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Cedida
La Plaça Catalunya serà l'escenari per donar a conèixer el producte local, la cuina i la clotxa de les Terres de Mestral