
Després d’anys fent proves per conèixer i entendre la varietat, Vins el Cep treu al mercat el xarel·lo vermell Pla del Bosc. Aquest prové de la vinya del mateix nom, “Pla del Bosc”, de la finca de Can Miquel de les Planes de Gelida, parcel·la que actualment té més de trenta anys i que és la fidel representació d’una varietat que sempre ha existit al Penedès, però que ha costat molt atorgar-li el protagonisme que es mereix.
Pla del Bosc és el primer vi tranquil que elabora Vins el Cep utilitzant l’ou de formigó durant la part final de la fermentació i la seva posterior criança. La forma d’ou i l'estructura del formigó, explica el celler, "ajuda a mantenir les mares en suspensió i aconseguir un vi més expressiu, amb més personalitat i més caràcter". També elaboren una part brisada per obtenir més complexitat.
El resultat és un vi de mínima intervenció amb la intenció d'expressar la singularitat del xarel·lo vermell i mantenir la tipicitat de la varietat. Té un color groc-ataronjat amb un punt de terbolesa (no està filtrat). És aromàticament intens, amb records a fruita de pinyol com podria ser el préssec o l’albercoc. L’acompanyen suaus notes a pell de taronja i fonoll. Intensitat alta en boca i molta Frescor. Destaca per ser un vi persistent i amb un toc rústic típic de la varietat.